Stiai ca anvelopele nepotrivite pot creste consumul de carburant? Descopera cum sa alegi pneurile pentru masina ta intr-un mod inteligent!

Stiai ca anvelopele nepotrivite pot creste consumul de carburant? Descopera cum sa alegi pneurile pentru masina ta intr-un mod inteligent!

Stiai ca anvelopele nepotrivite pot creste consumul de carburant? Descopera cum sa alegi pneurile pentru masina ta intr-un mod inteligent!

by February 4, 2019 0 comments

In societatea actuala, a avea o masina este mai mult decat o necesitate, pentru a te putea deplasa nestingherit in locurile in care ai nevoie si pentru a iti indeplini toate sarcinile pe care le ai de facut pe parcursul unei zile. Insa, pe langa avantajele pe care le ofera un mijloc de transport personal, in acelasi timp, daca vrei sa te bucuri de confort, trebuie sa fii constient de costurile pe care le implica o masina. Principalul dintre acestea este cel legat de combustibil, al carui pret creste de la an la an.

Stiai ca unul dintre motivele pentru care masina ta consuma mai mult carburant este generat de alegerea nepotrivita a anvelopelor?

Iata ce trebuie sa faci pentru ca acest lucru sa nu se intample!

Cauciucurile uzate sau care nu au dimensiunea potrivita pot genera un consum suplimentar, intrucat, nemaifunctionand la standardele dorite, este necesar ca nivelul de rotatie sa fie unul mult mai rapid, astfel incat sa se deplaseze autovehiculul. Ideal ar fi sa iti reinnoiesti pneurile la timp, optand pentru unele care sa fie potrivite masinii tale. Specialistii recomanda sa cumperi anvelope 205 55 R16, pentru ca au o latime putin mai mare, ceea ce permite o aderenta mult mai buna pe carosabil, chiar si in conditii meteorologice nefavorabile. Tot la acest capitol, nu uita ca este important sa adaptezi cauciucurile sezonului, astfel incat sa eviti incidentele neplacute. De asemenea, nu uita sa verifici constant presiunea din pneuri, pentru a te asigura ca acestea functioneaza la capacitate maxima si nu conditioneaza sau influenteaza consumul de combustibil.

Descopera ce alte greseli pot genera un consum mult mai mare de benzina sau motorina!

Anvelopele necorespunzatoare nu reprezinta singurul factor pentru care vei plati mai multi bani pentru carburant. Sunt anumite comportamente sau actiuni, ce manifestate in mod frecvent duc la producerea acestei situatii.

 

  • Schimbarea tipului de carburant. Daca vei opta pentru inlocuirea benzinei cu motorina, chiar si din greseala, nu doar ca filtrele vor avea de suferit si este posibil sa se produca si alte defectiuni, dar consumul de combustibil va creste considerabil, intrucat pistoanele vor functiona mai greu pentru a pune in functiune motorul masinii. Totodata, folosirea unui carburant mai ieftin decat cel cu care alimentai in mod constant va produce acelasi efect.
  • Neverificarea anumitor defectiuni de motor. Orice defectiune a autovehiculului tau, in special cele ale motorului, implica automat o necesitate de a se folosi mai mult combustibil, intrucat procesul de pornire al motorului se va face intr-un interval de timp mai prelungit decat in mod normal.
  • Condusul cu o viteza necorespunzatoare. Un alt factor important este dat de viteza cu care conduci. In momentul in care kilometrajul este unul superior, peste 80 de km/h, de exemplu, in mod implicit consumul va fi mult mai mare. De asemenea, stilul sport al unor persoane de a sofa influenteaza in mod negativ nivelul de benzina sau de motorina, intrucat motorul va face eforturi mai mari pentru a functiona.

 

Acestea sunt asadar principalele aspecte care pot duce la cresterea consumului de combustibil, anvelopele nepotrivite fiind unul dintre ele. Pentru a evita aceasta situatie, afla mai multe de aici si urmeaza sfaturile, acordand atentie anumitor detalii, astfel incat sa te asiguri ca resursele tale financiare nu vor fi afectate si nu vei fi nevoit sa platesti un pret mai mare pentru o performanta similara.

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.