Cum sa alegi un instalator bun? Sfaturi pentru a-l tine la distanta pe “mesterul nepriceput”!

Cum sa alegi un instalator bun? Sfaturi pentru a-l tine la distanta pe “mesterul nepriceput”!

Cum sa alegi un instalator bun? Sfaturi pentru a-l tine la distanta pe “mesterul nepriceput”!

by March 18, 2019 0 comments

Cu siguranta  ” mesterul nepriceput” este deja o vedeta, asadar, nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Te-a uimit de multe ori, ba ai ras cu lacrimi,  ba ai ramas perplex cand ai auzit ce a putut sa faca. Exista cate unul in diverse domenii, iar daca nu esti suficient de atent s-ar putea sa te lovesti de aceasta situatie sau chiar sa il inviti sa te ajute cu anumite lucrari pentru care cauti un mester.

 

Printre ” marile realizari”  ale unui mester mai putin priceput putem enumera:

 

Incurcarea tevilor– a taiat teava de gaz in locul celei de apa. Rezultat..dezastruos! Atat pentru el cat si pentru proprietarii casei. La Cluj, un alt “mester nepriceput” a acoperit liniile de tramvai cu asfalt. Lista este lunga, dar important  este sa iti dai seama ca un mester nepotrivit poate sa iti strice o intreaga instalatie si sa iti dea peste cap toate planurile. Uite la ce trebuie sa fii atent cand alegi un insalator:

 

  • Cauta informatii despre el. Vorbeste cu oamenii carora le-a efectuat lucrari, schimbari de tevi, montari de boilere sau alte operatiuni. Daca are pagina pe internet citeste review-urile. Este important, de asemena, sa aiba autorizatie pentru anumite lucrari pe care ai nevoie sa le efectueze.

Acorda mare atentie materialelor cu care acesta lucreaza. Un mester priceput, pe langa faptul ca stie sa faca treaba buna, va alege sau iti va recomanda materiale calitative. Astfel incat sa nu trebuiasca sa il tot chemi sa reschimbe, innadeasca si sa repare reparatia. Adica sa ii dai de lucru tot anul.

Daca iti faci o casa si ai ajuns cu lucrarile la tevile de gaze, ar trebui ca mesterul sa ti le recomande pe cele mai calitative. O teava trasa pentru gaze pe nicometaltub.ro rezista la presiuni mari de lucru,  este mai fiabila si mai durabila.  Este si putin mai scumpa. Daca instalatorul ales de tine iti recomanda pentru o astfel de operatune o teava sudata, ar trebui sa il intrebi care sunt dezavantajele ei si sa ii spui ca doresti ceva calitativ.

  •  Verifica de cat timp lucreaza ca instalator si intreaba daca ofera garantie pentru lucrarile efectuate.
  •   Un instalator bun are, de obicei, agenda plina, asa ca va trebui sa astepti pana cand va gasi un loc si pentru lucrarea ta. Nu te grabi sa il alegi pe primul pe care il gasesti si iti spune ca vine de maine.
  • Cere oferte de la mai multi mesteri. Daca unul dintre ei are un pret mult mai mic decat ceilalti, se poate sa fie incepator sau sa aiba o alta “hiba”.
  •  Cere date concrete. Invita-l la fata locului si acolo pune-l sa iti explice ce anume urmeaza sa efectueze, cu ce materiale si cu ce cost pentru mana de lucru. Este important sa iti spuna si durata aproximativa a lucrarii. Aceste lucruri nu poti fi discutate doar telefonic!

 

Uneori, mesterii iti ofera cate doua variante de pret  pentru lucrarea pe care o ai de efectuat. Este cat se poate de corect din partea lor! De cele mai multe ori materialele si costul acestora stau la baza diferentei, iar alegerea, bineinteles ca iti apartine. Daca doresti sa investesti in produse de calitate poti sa cumperi de pe www.nicometaltub.ro Cu siguranta instalatorul stie despre aceste produse, iar impreuna puteti sa faceti alegerile cele mai potrivite si durabile.  Fie ca este vorba despre tevi zincate , laminate sau tot felul de suruburi, piulite sau robinete.

Sursa foto:

https://pixabay.com

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.