Guvernul de rezervă al PSD, condus de Mihai Fifor, prima ședință

Guvernul de rezervă al PSD, condus de Mihai Fifor,  prima ședință

Guvernul de rezervă al PSD, condus de Mihai Fifor, prima ședință

by March 12, 2019 0 comments

Guvernul din umbră al PSD a intrat în pâine, scrie stiripesurse.ro. Noii coordonatori ai departamentelor PSD au avut, marți, în Parlament, o întâlnire de socializare și au creionat primele decizii. O idee avansată în ședință a fost ca legile propuse de senatorii și deputații PSD să treacă prin filtrul de la Băneasa înainte să fie depuse în Parlament.

Miniștrii cabinetului Dăncilă vor avea dubluri la partid. PSD a decis să reactiveze laboratoarele partidului și a numit 25 de șefi de departamente care vor avea triplu rol: vor anima dezbaterea ideologică din partid, vor oferi rezervă de cadre pentru funcțiile de miniștri și secretari de stat și vor oferi o „supapă” care să dezamorseze conflicte latente în partid.

„Micul Guvern” din PSD, condus de Mihai Fifor, a organizat, marți, la Parlament, prima ședință în noua formulă

Surse participante la întâlnire au spus că s-a discutat să se facă ședințe săptămânale, iar coordonatorii departamentelor PSD vor avea birourile, cel mai probabil, în sediul PSD din Băneasa, de pe Ion Ionescu de la Brad.

Aici aveau loc celebrele ședințe politice pe care le ținea fostul lider PSD Adrian Năstase. Perioada de glorie a departamentelor PSD a apus odată ce arhitectul structurii, Năstase, a fost tras pe linie moartă în partid.

Coordonatorii departamentelor PSD vor organiza dezbateri și cu societatea civilă, nu doar cu membrii de partid, și au discutat ideea să se constituie într-un „filtru” pentru proiectele de lege pe care social-democrații vor să le depună în Parlament.

Vicepreședintele PSD Roxana Mînzatu a explicat, marți,  cum a decurs prima ședință și ce decizii se prefigurează:

  • „Azi a fost prima reuniune, efectiv ne-am cunoscut. A fost o discutie introductivă, s-au transmis date de contact ale fiecarui coordonator, s-a stabilit un program de intalniri saptamanale intre noi, coordonatorii, un fel de indrumar pentru primii pasi. Urmează să ne alcătuim, în cadrul fiecărui departament, câte o echipă, cu vicepreședinte, secretar. Vor fi astfel de reuniuni săptămânal, asta a fost prima.
  • Vom veni cu dezbateri, strategii, propuneri, vor fi discuții cu ministerele de linie, practic se face o conexiune cu membrii de partid și guvernare. Rolul departamentelor este să fie o interfață și cu societatea civilă, pentru că ideea este să avem reuniuni și discuții și cu experți pe domenii care nu sunt neapărat membrii PSD.
  • Pot veni și miniștrii la discuții cu noi pe anumite legi, măsuri luate și noi să vorbim cu ei despre cum sunt recepționate în zona noastră de activitate. Pe de altă parte noi putem să propunem, și mai ales acesta va fi rolul, îmbunătățiri sau noi direcții de acțiuni, sau chiar proiecte de lege. S-a discutat și despre interfața cu Parlamentul, cu comisiile parlamentare, în ideea în care sunt inițiative parlamentare ale colegilor noștri din PSD care poate ar fi bine să fie discutate și în departamente. Asta ca idee, nu neapărat într-un fel foarte restrictiv, să existe o coeziune de gândire și de acțiune.
  • Departamentele au viață și în teritoriu, vor fi coordonatori pe fiecare județ și e de dorit să existe și acolo câte o echipă. Noi de acolo ne extragem informația și cu ei în primul rând trebuie să ținem legătura. Ei au contextul local, noi suntem la nivel de leadership”, a declarat Roxana Mînzatu.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.