Băsescu cere demisia lui Augustin Lazăr. ”Ar fi caraghios să rămână după ce eu am condamnat comunismul”

Băsescu cere demisia lui Augustin Lazăr. ”Ar fi caraghios să rămână după ce eu am condamnat comunismul”

Băsescu cere demisia lui Augustin Lazăr. ”Ar fi caraghios să rămână după ce eu am condamnat comunismul”

by April 3, 2019 0 comments

Întrebat, la TVR, dacă Augustin Lazăr ar trebui să își dea demisia, Traian Băsescu a replicat: “Asa ar face un om de onoare. As fi un caraghios sa spun sa ramana, cand eu am condamnat comunismul. O parte din justitie a intrat intr-un razboi cu politicul. Constat ca si justitiei ii place batalia politica”

Augustin Lazăr a fost vizat de numeroase atacuri în ultima perioadă.

Luju.ro a scris că Procurorul General a refuzat să elibereze un disident anticomunist, pe Iulius Filip, în anii ’80, după ce disidentul i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceaușescu și şi-a exprimat printr-o scrisoare sprijinul faţă de mişcarea anticomunistă “Solidaritatea” din Polonia. Augustin Lazăr a explicat că între 1985-1986 a fost procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia, dar că își desfășura activitatea într-o comisie care nu avea competența de a dispune eliberarea deţinuţilor.

De asemenea, Augustin Lazăr a negat astăzi alte acuzatii care i s-au adus, cum că ar fi facut poliție politică, și a susținut ca atacurile vizează decredibilizarea sa și destabilizarea Ministerului Public: “Resping categoric afirmațiile nefondate lansate în spațiul public, în cursul zilei de azi, 2 aprilie 2019, de către anumite persoane interesate, potrivit cărora aș fi făcut poliție politică. Această dezinformare este contrazisă de adeverințele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) din datele de 18 iunie 2009, 14 februarie 2019, 27 februarie 2019, acte publice ce pot fi consultate pe site-ul acestei instituții și în care se precizează că nu există documente din care să rezulte calitatea mea de lucrător sau de colaborator al securității”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.