Ședința CEx la PSD. Decizia pe Justiție: Tudorel Toader, out. Eugen Nicolicea, in

Ședința CEx la PSD. Decizia pe Justiție: Tudorel Toader, out. Eugen Nicolicea, in

Ședința CEx la PSD. Decizia pe Justiție: Tudorel Toader, out. Eugen Nicolicea, in

by April 17, 2019 0 comments

PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției , Tudorel Toader, iar în locul acestuia a fost propus deputatul Eugen Nicolicea. Decizia vine după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței Comitetului Executiv, că așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze. De asemenea, s-a decis remanierea ministrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul CEx, că noul ministru al Justiției nu va trebui să se mai gândească la emiterea vreunei ordonanțe care să vizeze codurile penale, ci să se ocupe de buna funcționare a Justiției.

Întrebat dacă noul ministru al Justiției are ca primă atribuie emiterea ordonanței care să vizeze codurile penale, Liviu Dragnea a răspuns: “Nu mai e cazul pentru că a început dezbaterea parlamentară”.

Noul ministru trebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiției cu privire la inițierea unor acte normative. Că acesta blocaje au fost din cauza dl. Toader sau nu, nu știm, dar vedem efectele. Și să se ocupe de starea bună a Justiției din România”.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, miercuri, decizia luată în ședința PSD de retragere a sprijinului politic pentru Tudorel Toader, anunțând că a fost votată în ședință demiterea acestuia și speră că decizia să fie dublată de demisie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.