TOP 5 BENEFICII ale cannabisului medicinal

TOP 5 BENEFICII ale cannabisului medicinal

TOP 5 BENEFICII ale cannabisului medicinal

by April 1, 2019 0 comments

Cannabisul este o planta care, desi este ilegala in anumite tari, poate avea numeroase beneficii pentru sanatate, fiind utilizata in tratarea unor afectiuni diverse. In Romania, marijuana medicinala este legala, iar in alte tari precum Olanda, Belgia sau Portugalia este legal si consumul de cannabis in scop recreational.

Semintele de marijuana se pot cumpara pentru a fi folosite in tarile unde este permis de pe diverse site-uri online, cum ar fi seeds MAFIA sau din magazine speciale amplasate in zonele in care consumul acestei plante este legalizat.

 

Iata care sunt TOP 5 BENEFICII ale marijuanei medicinale:

 

Poate ameliora simptomele depresiei si anxietatii

 

Depresia si anxietatea sunt bolile secolului 21, iar astfel de tulburari afecteaza o mare parte a populatiei. Cauzele sunt diverse: stresul, problemele in familie, traumele din copilarie sau relatiile toxice sunt doar cateva dintre motivele ce pot cauza astfel de boli. Simptomele sunt diverse si variaza de la palpitatii, tremor si pana la lipsa poftei de mancare si o scadere drastica a nivelului de energie. Numeroase studii au aratat ca anumite doze de cannabis pot ameliora manifestarile acestor tulburari si pot ajuta pacientii sa duca o viata mai fericita.

 

Poate ajuta in cazul durerilor cronice

 

Foarte multe persoane sufera de dureri cronice, iar studiile au aratat ca marijuana medicinala poate fi chiar mai eficienta decat medicatia deja existenta pentru astfel de cazuri. In anumite tari, aceasta planta este deja utilizata in scop terapeutic pentru pacientii cu dureri cronice, asa ca, studiile nu au ramas doar la nivel de teorie.

 

Este eficienta in cazul artritei

 

O boala ce afecteaza articulatiile, artrita se manifesta prin dureri, umflaturi si deformari ale cartilajului articular. Mai multe studii au aratat ca uzul de cannabis medicinal este eficient in cazul pacientilor cu artrita, in special in cazul durerilor. Cannabisul s-a dovedit a fi la fel de sau mai eficient decat medicamentatia alopata.

 

Poate ajuta pacientii ce sufera de Parkinson

 

Cercetatorii au descoperit ca marijuana poate fi utila in cazul unui anumit simptom al bolii Parkinson si anume tremorul. Durerile si tulburarile de somn asociate acestei boli ar putea si ele sa fie tratate sau ameliorate cu ajutorul cannabisului.

 

Are rezultate in tratarea stresului post-traumatic

 

O boala ce tine de spectrul tulburarilor psihice si emotionale, stresul post-traumatic apare ca rezultat al expunerii la unul sau mai multe episoade traumatice. Cercetatorii au descoperit ca marijuana poate avea efecte benefice asupra pacientilor ce sufera de aceasta tulburare, iar semn ca rezultatele au fost pozitive, un stat din SUA, New Mexico, a aprobat deja tratamentul cu cannabis medicinal pentru stresul post-traumatic.

Cannabisul este o planta controversata, dar care, conform studiilor din ultimii ani, are un potential urias in medicina moderna si in ajutorarea unui numar foarte mare de oameni.

 Daca esti curios/a in ce tari este legal consumul de cannabis, gasesti aici mai multe detalii. In ultimii ani tot mai multe tari au luat decizia de a legaliza nu numai marijuana medicinala, ci si consumul de marijuana in scop recreational.

In acelasi timp, se preconizeaza ca, in viitor, un numar destul de mare de state va legaliza consumul recreational al acestei plante.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.