Povestea unui contorsionist politic. Jocurile murdare ale unui ”interlop” din Satu Mare

Povestea unui contorsionist politic. Jocurile murdare ale unui ”interlop” din Satu Mare

Povestea unui contorsionist politic. Jocurile murdare ale unui ”interlop” din Satu Mare

by May 8, 2019 0 comments

Radu Cristescu. Puținor persoane le spune ceva acest nume. Strecurat în lumea ”bună” pe ușa din dos, cunoscut în diferite cercuri drept un interlop, Cristescu s-a remarcat în politică doar prin contorsionism: a trecut foarte ușor de la Băsescu la Voiculescu și viceversa.  Oportunist, folosindu-se de banii femeilor și de slăbiciunile umane, acesta s-a cocoțat în diverse funcții, fără niciun merit. S-a pus la adăpost prin diferite influențe, a fost protejat, la un moment dat de cei mai puternici oameni ai zilei, s-a implicat în multe acte de corupție, a avut dosare la DNA, dar spălat, inexplicabil.

Fiu de procuror la Satu Mare, frate de procuroare la DIICOT, căsătorit sau în concubinaj cu femei de succes, pe care le-a mâncat de bani, s-a folosit permanent de influențe pentru a ajunge în poziții cheie. S-a folosit de oameni pentru a-și atinge  scopurile, după care s-a debarasat de ei, cu scandal. După ce a fost demascat și dat afară din diverse funcții, s-a lansat în campanii de denigrare, amenințări și șantaje. În politică a pornit în PDL, după care a trecut la PMP, ca acum să activeze în minusculul PRU.

Mai întâi a activat în mediul afacerilor la Satu Mare, dar după unele conflicte cu oameni din medii obscure, a fost nevoit să plece, oprindu-se la Iași, unde s-a căsătorit cu o femeie de business. În capitala Moldovei s-a folosit de banii soției lui pentru a accede în cercurile politice și de afaceri. A profitat din plin de divorț, iar cu banii obținuți de la nevastă,  a ajuns la București, fiind susținut de sora lui, procuror la DIICOT. A făcut pe consultantul politic la Zalău, în echipa PDL, susținându-l pe liderul organizației, Lucian Bode. A încasat o căruță de bani din organizarea, prin 2012, a unui sondaj de opinie, căruia i-a măsluit rezultatele, dar a fost dat în vileag.

După ce în 2012 PDL a câștigat alegerile, Cristescu, sprijinit de gașca deputatului Lucian Bode, în tandem cu Andreea Vass, pe atunci consilieră a premierului Emil Boc, a ajuns director general la Agenția Domeniilor Statului. Aici s-a făcut remarcat prin mânării cu terenurile statului, ajutându-l pe mogulul Dan Voiculescu și moșierul Ștefan Poenaru să încheie contracte extrem de păguboase păguboase pentru statul român. Pabuga s-a ridicat la milioane de euro, iar procurorii DNA au întocmit dosar penal pe baza unei anchete realizate de Corpul de Control al Ministrului Agriculturii.

După ce a fost dat afară de la ADS, el s-a retras în brațele celei mai de succes femei de afaceri din Transilvania, Lia Stanca, din Zalău, ajungând managerul uneia dintre cele mai puternice firme ale sale. Amintim că Lia Stanca este cea care  s-a asociat cu Elena Udrea pentru renovarea și modernizarea stațiunii balneoclimeterice de la Boghiș. După câțiva ani de căpușare a firmei doamnei Stanca, Radu Cristescu de desparte de iubita sa, lăsând în urma o gaură financiară imensă care a dus la falimentarea societății.

O perioadă a activat în PMP, fiind dat afară și de aici. Nu fără scandal.  Acum, ca să se răzbune, aruncă cu vitriol în foștii săi colaboratori, o țintă predilectă fiind Traian Băsescu. Cristescu se consolează cu o funcție de vicepreședinte în PRU, partid condus de Bogdan Diaconu și părăsit de Sebastian Ghiță, care nu poate mai poate candida la europarlamentare.

Pentru detalii o să revenim cu alte materiale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.