Vizita Papei Francisc în România. A fost primit cu onoruri militare, la Cotroceni

Vizita Papei Francisc în România. A fost primit cu onoruri militare, la Cotroceni

Vizita Papei Francisc în România. A fost primit cu onoruri militare, la Cotroceni

by May 31, 2019 0 comments

Papa Francisc a ajuns la București, fiind așteptat la Aeroportul “Henri Coandă” de președintele Klaus Iohannis și de soția acestuia. La aeroport au venit și sute de oameni, care au scandat numele Papei și au aplaudat, încă din momentul în care acesta a coborât din avion, potrivit Hotnews.ro. De la aeroport, Suveranul Pontif a mers la Palatul Cotroceni, unde a fost așteptat cu onoruri militare. Mii de oameni s-au aflat pe traseul parcurs de Papa de la aeroport la Cotroceni și l-au aplaudat și au făcut fotografii. Papa face o vizită istorică în România, la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea.

După ce a coborât din avion, pe aeroportul Otopeni, Papa Francisc a sărutat crucea aflată la gâtul ÎPS Nifon, arhiepiscopul ortodox al Târgoviștei, transmite Mediafax. Suveranul Pontif s-a dus apoi, în aplauzele celor prezenți, la un copil în scaun cu rotile și i-a prins mâinile în semn de salut.

“Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, i-a spus președintele Klaus Iohannis Papei Francisc, în timp ce Carmen Iohannis i-a transmis, la rându-i, “suntem fericiți să vă avem aici”.
Papa Francisc a fost așteptat pe Aeroportul “Henri Coandă” București de sute de persoane, fiind întâmpinat și de doi copii, frate și soră, în vârstă de 12 și 13 ani, îmbrăcați în port popular, greco catolici, din familia unui erou al neamului, Augustin Vișa, care a fost arestat pe vremea lui Antonescu.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<