Să fie primit! Încă 10 ani de pușcărie pentru Nicușor Constantinescu

Să fie primit! Încă 10 ani de pușcărie pentru Nicușor Constantinescu

Să fie primit! Încă 10 ani de pușcărie pentru Nicușor Constantinescu

by July 11, 2019 0 comments

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a primit o nou condamnare, respectiv 10 ani de închisoare, potrivit Digi 24. Decizia instanței supreme este definitivă. Fostul șef al CJ Constanța execută deja o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după ce a fost condamnat definitiv în două dosare. În dosarul în care instanța supremă s-a pronunțat joi, Nicușor Constantinescu a fost condamnat în primă instanță la 15 ani de închiosare, dar a făcut apel.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi să-l condamne, definitiv, la 10 ani de închisoare cu executare.
Fostul președinte al CJ Constanța a fost găsit vinovat de șase infracțiuni de abuz în serviciu, spălare de bani și constituire de grup infracțional.
Potrivit procurorilor, Constantinescu ar fi dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare de peste 5 milioane de euro către mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului.
Alături de Constantinescu au fost trimise în judecată alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi două firme.

Magistrații Curții de Apel București l-au condamnat pe fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, în primă instanță, în iulie 2016, la 15 ani de închisoare, decizia fiind ulterior contestată.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<