Cade Cabinetul Dăncilă? ALDE a decis îeșirea de la guvernare

Cade Cabinetul Dăncilă? ALDE a decis îeșirea de la guvernare

Cade Cabinetul Dăncilă? ALDE a decis îeșirea de la guvernare

by August 9, 2019 0 comments

Surse politice susțin că ALDE a luat deja decizia de a ieși de la guvernare săptămâna viitoare. Motivul oficial al rupturii de PSD este cel invocat deja de liderii partidului în spațiul public: rectificarea bugetară. Viorica Dăncilă va mai avea însă o discuție, vineri, cu Călin Popescu Tăriceanu și cu Victor Ponta, în urma căreia va încerca să salveze guvernarea.

Conform unor surse din ALDE, joi, în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a discutat concret despre ieșirea de la guvernare care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după ce președintele PSD, Viorica Dăncilă a refuzat pretențiile partenerilor de coaliție. În discuțiile purtate între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă i s-au pus acesteia mai multe condiții pentru continuarea guvernării.

Printre ele se numără intrarea Pro România în guvern, restructurarea cabinetului și reducerea numărului de ministere la 19, alocarea a 4 ministere pentru ALDE și alte 4 ministere pentru Pro România, plus posturi de vicepremier pentru fiecare partid și, de asemenea, retragarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale și susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Viorica Dăncilă a refuzat condițiile impuse de oamenii lui Tăriceanu, pe motiv că nu ar avea cum să explice partidului asumarea unor astfel de decizii. Într-o ședință restrânsă, joi, ALDE a discutat concret despre pașii pe care îi vor face. Ieșirea de la guvernare ar urma să se producă săptămâna viitoare, ALDE semnează o alianță politică cu Victor Ponta, miza fiind alegerile locale și parlamentare din 2020. De asemenea, conform unor surse, în partid se fac calcule pentru intrarea în turul al doilea a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.