Un mort și un rănit. Ambasada României din Kabul, atacată de talibani

Un mort și un rănit. Ambasada României din Kabul, atacată de talibani

Un mort și un rănit. Ambasada României din Kabul, atacată de talibani

by September 4, 2019 0 comments
Atacul de la Kabul în care și-a pierdut viața un diplomat român și care a fost revendicat de gruparea talibanilor a fost comis de cinci teroriști care ar fi avut informații clare despre complexul vizat. Atacul a durat mai multe ore, povestește, pentru Digi24, Ștefan Coman, expert în alegeri, prezent în capitala Afganistanului. Atacul s-a soldat cu moartea a 16 persoane și rănirea altor 119.
Atacul terorist care a avut loc în nopatea de luni spre marți a vizat complexul din Kabul în care se află reprezentanța diplomatică a țării noastre, alte ambasade și sedii ale organizațiilor internaționale. Aproape întreaga noapte de luni spre marți s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate. Cei 5 atacatori au fost uciși.
Un tractor plin cu expozibili a fost detonat în apropierea reprezentanței după care indivizi înarmați au pătruns în complexul care adăpostește misiunile diplomatice și au deschis focul la întâmplare. ”Explozia a fost atât de puternică, încât a făcut o gaură în peretele acela, acolo au intrat 5 atacatori. E clar că au avut niște informații, au știut unde să meargă. A urmat o luptă de câteva ore, dimineața au venit soldații britanici”, spune Ștefan Coman, expert alegeri, prezent la Kabul.
De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.