Trump exultă. Cel mai căutat om de pe Planetă a fost anihilat.

Trump exultă. Cel mai căutat om de pe Planetă a fost anihilat.

Trump exultă. Cel mai căutat om de pe Planetă a fost anihilat.

by October 27, 2019 0 comments

Liderul organizației teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit, în timpul nopții, după ce și-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa în timpul unor operațiuni care îl vizau în nord-vestul Siriei și care au fost conduse de către forțele armate ale SUA, a anunțat Donald Trump, potrivit Hotnews.ro. Uciderea liderului Statului Islamic reprezintă o victorie majoră a șefului de la Casa Albă care se confruntă cu o anchetă privind punerea sub acuzare, relatează Reuters și AFP. Trump a precizat acest lucru, pentru că informația nu fusese confirmată anterior, iar liderul terorist a mai fost declarat mort în trecut, în mod eronat.

Liderul ISIS se refugiase împreună cu cei trei copii într-un tunel săpat special pentru protecția sa. ”Și-a detonat vesta, omorându-se și omorându-și cei trei copii”, a spus Donald Trump. Este mort ”ca un câine”, a spus președintele american în cadrul unui discurs televizat. Baghdadi a fost identificat prin test ADN la 15 minute după ce a murit, a mai precizat președintele SUA.
Kurzii au oferit informații care s-au dovedit folositoare pentru raid, potrivit lui Donald Trump care mulțumește Rusiei, Siriei, Turciei și Irakului pentru sprijin. Rusia ”ne-au tratat foarte bine”, deschizând spațiul aerian pentru raid, a adăugat Trump.

Potrivit lui Trump, opt elicoptere au fost folosite în timpul operațiunii, iar ușa principală a clădirii în care se afla liderul Statului Islamic era minată.

Potrivit lui Trump, niciunul dintre militarii americani implicați în operațiune nu a decedat, în schimb un ”număr mare” de luptători ISIS au murit în timpul raidului american care a dus la moartea lui Baghdadi. Liderul de la Casa Albă a spus că forțele armate ale SUA s-au confruntat cu focuri de armă când s-au apropiat de tunelul în care se afla Abu Bakr al-Baghdadi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.