Apocalipsa după Orban. Ludovic Orban. BERD îmbunătățește previziunile de creștere a PIB-ului României

Apocalipsa după Orban. Ludovic Orban. BERD îmbunătățește previziunile de creștere a PIB-ului României

Apocalipsa după Orban. Ludovic Orban. BERD îmbunătățește previziunile de creștere a PIB-ului României

by November 7, 2019 0 comments

Ludovic Orban anuță apocalipsa economică și găurile în buget lăsat de guvernul PSD, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în acest an cu 0,8 puncte procentuale, la 4%, potrivit realitatea.net.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în acest an cu 0,8 puncte procentuale, la 4%, menţionând că avansul este susţinut în mare parte de consum, în timp ce previziunea pentru 2020 a fost menţinută la 3,2%.

Deficitul bugetar va depăşi 3% din PIB, potrivit raportului referitor la perspectivele economice regionale, publicat miercuri de instituţia financiară.

În luna mai, BERD anticipa că România va înregistra în 2019 un avans economic de 3,2%.

Pentru regiunea Europei de Sud-Est, din care fac parte, alături de România, Bulgaria, Cipru şi Grecia, BERD anticipează pentru 2019 o creştere economică de 3,3%, cu 0,2 puncte peste estimarea publicată de bancă în luna mai.

”Potrivit estimărilor, economia României a accelerat de la un ritm deja solid de 4% în 2018 la 4,6% în prima jumătate a anului 2019. Consumul privat a avut cea mai mare contribuţie la această creştere, susţinută de o ofertă limitată de angajaţi pe piaţa muncii, politica fiscală pro-ciclică, incluzând majorări de salarii în sectorul public, a pensiilor şi a salariului minim, şi un ritm crescut al creditelor de retail”, potrivit raportului BERD.

Banca mai arată că rata şomajului, de circa 4% în iunie 2019, este cea mai scăzută din ultimul deceniu, făcând recrutările dificile şi conducând la creşterea salariilor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.