Campanie electorală în școli. Cum se derulează propaganda politică în comuna inculpatului Mototolea

Campanie electorală în școli. Cum se derulează propaganda politică în comuna inculpatului Mototolea

Campanie electorală în școli. Cum se derulează propaganda politică în comuna inculpatului Mototolea

by November 19, 2019 1 comment

Vicepremierul  Raluca Turcan a semnalat  ieri faptul că în multe școli din țară, PSD își face campanie electorală, ceea ce este ilegal. De aceea, Turcan îi cere ministrului Educației să sesizeze inspectoratele școlare pentru a sancționa asemenea practici. Din păcate acesta este fenomen general, observat  mai ales în mediul rural, unde școala se află sub control direct al primarului. Este o practică întâlnită în comunitățile mai mici, unde edilul taie și spânzură, în materie de educație.

În acest context, aducem în atenție publicului, un caz concret, unde primarul, inculpat într-un dosar penal de corupție, controlează politic, printr-o rețea de nepotism, toate instituțiile publice, inclusiv școala, care ar trebui să fie în slujba cetățeanului, nu a intereselor personale ale famigliei sale. Vorbim despre situația din comuna Valea Dragului, județul Giurgiu,  unde, primarul PSD, Marin Mototolea, este arestat la domiciliu ( scăpat de Beciul Domnesc doar de o boală imaginară), dar, prin interpuși, dirijează, în continuare,  tot ce mișcă în această localitate. Inclusiv, modul de desfășurare a campaniei electorale, fiind puși în slujba sa,  o parte din profesori, în frunte cu directoarea școlii gimnaziale, din localitate.

Potrivit unor surse din mediul școlar, directoarea Plăpumaru Luminița, ar întreprinde activități electorale, în favoarea PSD, în interiorul unității de învățământ șu nu numai. ” Se încearcă a se face presiuni la nivelul celorlalți profesori, părinților și chiar elevilor, pentru a vota cu cine trebuie,  invocându-se faptul că dacă și-ar pune ștampila pe celălalt candidat, oamenii ar rămâne fără salarii și pensii, că școala nu ar mai primi fonduri,  nu s-ar mai acorda ajutoare sociale, iar părinții copiilor ar ajunge pe drumuri”, ne-au relatat sursele citate. Mai mult, directoarea s-ar deplasa personal la locuințele elevilor pentru a sta de vorbă cu părinții, pe motiv de a discuta situația școlară a copiilor. ”De fapt, doamna Plăpumaru este un agent electoral al primarului”.

Directoarea școlii gimnaziale face parte din clanul politic al lui Mototolea. Ea este cumnata viceprimarului PSD, Petre Comăneanu, o persoană de încredere în rețeaua electorală a primarului. A fost numită în această funcție în anul 2012, la indicația expresă a primarului, el punând o pilă bună la Inspectoratul Școlar Giurgiu, controlat tot de PSD. Dramatic este că acest primar, semianalfabet, controlează sistemul de educație din Valea Dragului, o localitate din apropierea Bucureștiului.

Motolea, cel care a pus pe picioare o rețea infracțională de obținere de permise ilegale, potrivit unui dosar penal întocmit de procurorii de la DNA.   Citiți mai mult AICI

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. X
    #1 X 30 December, 2020, 10:03

    Mare minciună! Nu știu cum vă permiteți să aruncați cu noroi fără să vă pese, doar de dragul știrii. Are școală fata pentru informația voastră, puțină școală aveți voi, cei care le știți pe toate, dar nu știți să scrieți corect!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.