Consecințele ”Fericiun Crăcit”: Igor Dodon i-a trimis pe toți deputații la școală. Să învețe limba română

Consecințele ”Fericiun Crăcit”: Igor Dodon i-a trimis pe toți deputații la școală. Să învețe limba română

Consecințele ”Fericiun Crăcit”: Igor Dodon i-a trimis pe toți deputații la școală. Să învețe limba română

by December 27, 2019 0 comments
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, referitor la gafa deputatei socialiste care a urat oamenilor din Soroca „Fericiun Crăcit”, că le-a transmis parlamentarilor să urmeze cursuri de limba română. El a precizat că femeia care s-a încurcat la mesajul transmis de sărbători învață româna.

„Eu am văzut chestia asta. În loc să încurajăm doamna vorbitoare de limbă rusă care încearcă şi eu ştiu că face cursuri de limbă română. Eu la toţi deputaţii noştri vorbitori de limbă rusă, la toți, le-am spus să meargă la cursuri. Başcanul Găgăuziei merge la cursuri de limbă de stat, română, moldovenească și deputații noștri toți merg. În loc să îi încurajăm (…). A încercat, nu s-au lipit două cuvinte în două locuri”, a afirmat Igor Dodon la postul de televiziune Național 4, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că a văzut imaginile cu deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Alla Pilipețcaia și a râs împreună cu soția, însă este bine că parlamentarul a încercat să se adreseze în limba română.

„E clar că o să scrie presa. Și eu ieri am râs cu soția despre cazul acesta. Ne-am uitat, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem atâtea speculații. Bravo că a încercat. O să mai încerce. Acum o să fie mai atentă, o să învețe mai repede limba de stat”, a conchis Dodon.

Reacția vine după ce Alla Pilipețcaia a avut un discurs în limba rusă în fața locuitorilor din Soroca. La final, ea a încercat să le ureze în limba română oamenilor „Crăciun Fericit”, însă a inversat literele și a spus „Fericiun Crăcit”, potrivit unimedia.info.

Deputatul PSRM a ținut, miercuri, un discurs pe scena orașul Soroca, cu ocazia Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, a adăugat sursa citată.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.