Cum a câștigat beizadeaua baronului local de Alba, Mircea Hava, un post bine plătit la Curtea de Conturi

Cum a câștigat beizadeaua baronului local de Alba, Mircea Hava, un post bine plătit la Curtea de Conturi

Cum a câștigat beizadeaua baronului local de Alba, Mircea Hava, un post bine plătit la Curtea de Conturi

by December 11, 2019 0 comments

Peste tot se manifestă propaganda liberală privind eliminarea pilelor, relațiilor,  nepotismelor și a incapabilor din funcțiile publice. Din păcate este doar o ipocrizie, sau, poate mai bine spus, ironie, pentru că pe asta s-a bazat întreaga campanie electorală a PNL. S-a încercat acreditarea că pilele, relațiile, nepotismele sunt pesediste, că dorința Guvernului Orban este să scoată din aparatul de stat tot ce însemnă personal numit politic. Din păcate această acțiune nu a avut decât un sens unic: eliminarea oamenilor PSD. Și apoi au început noile numiri.

Un caz aparte este un angajarea, în urma unui concurs aranjat, a  beizadelei  baronului local de Alba,  Mircea Haza  pe un post călduț de auditor extern la Curtea de Conturi. Mergând pe metoda clasică de angajare pe posturi foarte bine plătire a vipurilor politice, băiatu lui tata, a trecut în față, fiind favorizat, în mod evident și câștigând un asemenea post, în favoarea unui alt candidat mult mai bine pregătit, dar care, asta-i soarta, nu are pile, relații, trafic de influență, cum are familia Hava, ajuns europarlamentar.

Nota bene: nu este vorba numai de obținerea unui post pentru june!  Postul poate ascunde o valoare strategică, atât timp cât oamenii lui Hava au nevoie de un puternic suport la Curtea de Conturi, atunci când vine vorba de un control la Primăria Alba Iulia. Nu e de coalea un om fidel implantat în interiorul Curții! Și nici nu este o noutate. Acum, mai mulți ani, Horea Hava, era angajat al Ministerului Dezvoltării, la unitatea de la Alba şi era responsabil cu administrarea fondurilor pe care le primeşte primăria. Adică fiul îl controla pe tatăl său dacă a cheltuit bine sumele primite. Iar soţia fiului, Lavinia era asistent manager la o fundaţie care lucra, aţi ghicit, şi cu Primăria Alba. Totul în familie! Pile, relații, cunoștințe!

În luna noiembrie Curtea de Conturi a României a organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi de auditor public extern. La direcția regională Alba au participat 14 concurenți pentru 4 posturi.

VIP – ul acestui concurs a fost de departe fiul europarlamentarului Mircea Hava, Horea Alexandru Hava. La prima probă a examenului, cea scrisă Horea Hava, primește punctajul cel mai mic din cei 14 concurenți, 7.70. Surpriza vine la proba orală unde acesta revine spectaculos cu cel mai mare punctaj 9.30. Ajutorul a venit acolo unde s-a putut!

Culmea probei orale este că ceilalţi concurenți nu au reuşit să treacă de 4.78. Așadar rezultatele finale îl declară pe fiul fostului primar al municipiului Alba Iulia, admis la concursul pentru ocuparea postului de auditor public extern cu un punctaj de 8.50.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.