Ura față de străini! Maghiarii din Harghita s-au speriat de doi muncitori din Sri Lanka

Ura față de străini! Maghiarii din Harghita s-au speriat de doi muncitori din Sri Lanka

Ura față de străini! Maghiarii din Harghita s-au speriat de doi muncitori din Sri Lanka

by January 30, 2020 0 comments
Mai mulți locuitori ai comunei Ditrău din județul Harghita s-au arătat nemulțumiți de prezența muncitorilor străini într-o brutărie din localitate. Oamenii solicită Consiliului Local demararea unui referendum pentru stoparea „afluxului” de imigranți, potrivit radiocluj.ro. A apărut și un grup pe rețelele de socializare pe care s-au putut vedea mesaje negative, chiar și amenințări.
Conform portalului Maszol.ro, localnicii s-au arătat nemulțumiți de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka într-o brutărie din localitate. Pe rețelele de socializare a fost creat un grup ce numără deja 2500 de persoane, unde au apărut postări împotriva muncitorilor și a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violență. Localnicii se tem că brutarii din Sri Lanka vor aduce și alți muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunității. Conform portalului menționat, în cadrul ședinței de miercuri, 29 ianuarie, a Consiliului Local, oamenii doresc să solicite fie inițierea acestei proceduri, fie găsirea unei soluții care să stopeze influxul de imigranți.
Puskas Elemér, primarul comunei Ditrău, a confirmat că se așteaptă la prezența protestatarilor, cărora le va da posibilitatea de a-și exprima opinia în ședința Consiliului Local. Proprietarul brutăriei atrage însă atenția că în spatele panicii s-ar putea afla conflicte personale.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.