Halal justiție! Dosarul caselor lui Iohannis de la Sibiu a fost clasat

Halal justiție! Dosarul caselor lui Iohannis de la Sibiu a fost clasat

Halal justiție! Dosarul caselor lui Iohannis de la Sibiu a fost clasat

by February 12, 2020 1 comment

Parchetul General a clasat dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis.

Dosarul a fost clasat din 6 februarie în baza articolului 16), litera i) din Codul de procedură penală, care prevede că „există autoritate de lucru judecat”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai Parchetului General.

Carmen Iohannis, soția președintelui, a fost audiată în acest dosar în februarie 2019.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce Lumea Justiției a făcut o plângere împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.
Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
 1. Iunona
  #1 Iunona 13 February, 2020, 01:47

  Nu îi înțeleg pe cei de la Libertatea, de ce joacă rolul nedumeritului, că la data de 12.02.2020 P.Î.C.C.J. a comunicat, că „dosarului Carmen Iohannis, deschis în urma unui denunț Luju” a fost clasat. De parcă, ei nu știu că în țara asta totul se face la comanda mafiei, așa cum au făcut și ei, la fel ca și ceilalți din mass-media, în 2013, încălcând mai multe norme de deontologie.
  Clasarea s-a comunicat la data de 12.02.2020, deoarece cu mai puțin de 24 de ore în urmă, la data de 11.02.2019 s-a transmis prioripost o sesizare a Consiliului Superior al Magistraturii, privind „atât vulnerabilitatea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la mușamalizarea, nelegalităților comise de către procurori, la comanda unui magistrat care reprezintă interesele unei organizații mafiote, cât și supunerea procurorului general interimar, LICU DIMITRIE BOGDAN, al P.Î.C.C.J., la astfel de comenzi.”
  Atașez în primul atașament foto-copia facturii și a chitanței trimiterii, Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 11.02.2020, a unei corespondențe.
  Și pentru că, Președintele României decide numirea, în funcția de prim-adjunct al procurorului general, a propunerii ministrului justiție, care-i actualul procuror general, Licu Dimitrie Bogdan, al P.Î.C.C.J., indiferent de avizul Consiliului Superior al Magistraturii, președintele a fost sensibilizat de către P.Î.C.C.J..
  Revenind la cui îi comandă mafia, nu numai TOATĂ MASS MEDIA acționează după cum dictează mafia.
  Nici justiția nu este independentă. Din păcate, este la cheremul unui personaj sinistru, care în afară că se împăunează cu titulatura de formator la Institutul Național al Magistraturii, reprezintă interesele unei organizații mafiote, care efectuează trafic ilegal de: organe, copii, din care majoritatea sunt exploatați sexual, precum și trafic de: droguri, medicamente, pastile din praf de embrioni și fetuși, care sunt comercializate pe piața neagră pentru efectul afrodisiac și energizant, …
  Totodată, acesta o atacă pe reclamantă mișelește, pe la spate, punându-i în pericol starea de sănătate sau chiar viața, sperând, că dacă reclamantei i se induce anestezia zilnic prin administrarea ilegală de neuroleptice, pentru a nu avea capacitatea de a trage la răspundere magistrații, afiliați mafiei, după ce au comis nelegalități și abateri disciplinare, sau dacă este băgată în mormânt, nu se va afla cine este de fapt și ce „acoperă” roba, sau din banii cui i s-a ridicat vila.
  Acest mafiot comandă ce soluții să se dea și cum să acționeze judecătorii și avocații, precum și neînregistrarea plângerilor penale ale petentei în Registrul unic de evidenţă a activităţii de urmărire penală şi de supraveghere a acesteia, R4, al parchetelor, indiferent de ce zonă a țării sunt, pentru a facilita emiterea clasării, prin ordonanțe „fantomă”, al căror număr de înregistrare este în fapt al unor plângeri penale care nu au fost formulate de către petentă.
  Aceste nelegalități, în urma comenzii mafiotului menționat mai sus, sunt aplicate și de către D.I.I.C.O.T, sau mult discutata Secția pentru investigare a infracțiunilor de justiție din cadrul P.Î.C.C.J., ori de către Secția de Resurse Umane și Documentare din cadrul P.Î.C.C.J., precum și de către Inspecția Judiciară.
  Prin urmare, subsemnata nu are cui să se adreseze pentru respectarea drepturilor și intereselor legitime.
  Unul dintre exemplele batjocurii petentei este comunicarea așa-zise ordonanțe de clasare „nr.134/P/2019, 704/P/2019, 953/P/2019, 954/P/2019, 1060/P/2019, 1911/P/2019, 1985/P/2019”, emisă de către procurorul șef adjunct, Marin Nicolae, al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul PÎCCJ, la data de 10.07.2019. Al II-lea și al III-lea atașament sunt reprezentate de către foto-copii extras al ordonanței de clasare „fantomă” menționată mai sus.
  Înafară, că nici un conducător al unui parchet, sau al unei secții/ direcții a P.Î.C.C.J., după cum este procurorul șef adjunct, Marin Nicolae, al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J., nu poate fi procuror de caz și nici nu are atribuția de a efectua urmărirea penală, obligația sa fiind de a dispune prin rezoluție repartizarea dosarelor penale unor procurori, mai este evident, că „nr.134/P/2019, 704/P/2019, 953/P/2019, 954/P/2019, 1060/P/2019, 1911/P/2019, 1985/P/2019”, atribuit unui presupus dosar penal al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul PÎCCJ, reprezintă un delir și o batjocură la adresa subsemnatei. Art.114 din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, actualizat, specifică – „Plângerile şi sesizările prin care se reclamă fapte cu caracter penal, precum şi dosarele primite de la organele de cercetare penală în care au fost sesizate direct acestea se înregistrează în ordine cronologică în Registrul unic de evidenţă a activităţii de urmărire penală şi de supraveghere a acesteia. Numărul de înregistrare va fi însoţit de indicativul “P” (penal).”
  Precizez, că după numirea, procurorului șef, Gheorghe Stan, al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J., ca judecător la Curtea Constituțională a României, la începutul lunii mai 2019, deci cu două luni înainte de conceperea ordonanței „fantome” prezentate mai sus, conducătorul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J. a devenit procurorul șef adjunct, Marin Nicolae, al acestei secții.
  După ce subsemnata comunică P.Î.C.C.J. plângerea împotriva actului procurorului șef adjunct, Marin Nicolae, care este conducătorul al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J., șirul ilegalităților este continuat de către magistratul Licu Dimitrie Bogdan, care în calitate de procuror general al P.Î.C.C.J. dispune, prin ordonanța „fantomă” „nr.2371/C/2019”, din 11.10.2019, menținerea clasării dispuse ilegal de către conducătorul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J. În al IV-lea și al V-lea atașament se află foto-copii după extras al acestei ordonanțe, iar al VI-lea atașament prezintă foto-copia adresei „fantomă” „nr.2371/C/2019”, de comunicare a așa zise ordonanțe „fantomă”, care a fost emisă de către procurorul general, Licu Dimitrie Bogdan, al P.Î.C.C.J. .
  Cele două înscrisuri, menționate mai sus, sunt asociate fantomelor, deoarece nu există în evidența P.Î.C.C.J., devreme ce nu au număr de înregistrare. Acest fapt este dovedit de lipsa numărul „1” după indicativul „C”, deși provin de la cabinetul procurorului general al PÎCCJ, cum este menționat în antet.
  În art.133 alin. (1) din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, actualizat, este menționat – „Lucrările care se reţin la cabinetele conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se înregistrează de către grefieri în registrul de intrare-ieşire la corespondenţa obişnuită. Pe aceste lucrări se aplică ştampila de înregistrare cu menţiunea cabinetului respectiv, iar în registru şi pe lucrare, în dreptul numărului de înregistrare, se menţionează indicativul “C” şi un număr după cum urmează: “C 1” pentru cabinetul procurorului general.
  Imaginativul număr „2371/C/2019”, care teoretic este numărul plângerii reclamantei împotriva actului procurorului Marin Nicolae, conducătorul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J., de a dispune ilegal clasarea printr-o ordonanță „fantomă”, mai relevă, că această plângere a reclamantei nu a fost înregistrată la P.Î.C.C.J.
  Alte nelegalități evidente sunt, că neîndeplinirea obligației de înregistrare, a plângerii reclamantei împotriva actului procurorului Marin Nicolae, conducătorul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J., a fost însoțită, atât de nedispunerea prin rezoluție a desemnării, de către procurorul general, Licu Dimitrie Bogdan, al PÎCCJ, a procurorului care să examineze plângerea reclamantei și să propună măsuri potrivit legii, după cum este specificat în art.10 alin.(2) lit.a) din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, actualizat, cât și de neîndeplinirea obligațiilor prevăzute de art.133 alin.(2) din același regulament. În art.133 alin.(2) din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, actualizat este legiferat -„După înregistrare lucrările se predau spre rezolvare potrivit rezoluției, sub semnătură.”
  Vulnerabilitatea P.Î.C.C.J., de a acționa conform comenzii unui mafiot, mai este reliefată, de calculul, efectuat de către grefierii P.Î.C.C.J., a obligației petentei la plata cheltuielilor judiciare, a căror cuantum a fost stabilit la suma de 50 de lei după cum este redactat în înscrisurile „fantome” „nr.2371/C/2019”, pentru nesoluționarea unor plângeri penale comunicate Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul PÎCCJ.
  Cele menționate mai sunt nu reprezintă un caz singular.
  Alte exemple sunt:
  1) Neînregistrarea și nedispunerea prin rezoluție, de către procurorul general,Licu Dimitrie Bogdan, al P.Î.C.C.J., a desemnării procurorului care să efectueze acțiunea de control a plângerii subsemnatei împotriva procurorului șef, Brădiceanu Simona, al Secției de Resurse Umane și Documentare a P.Î.C.C.J. .
  În total dispreț față de subsemnată, în urma comunicării acestei plângeri P.Î.C.C.J. trimite subsemnatei adresa „fantomă”, cu imaginarul nr. „2712/C/2019”, emisă de către procurorul general, Licu Dimitrie Bogdan, al PÎCCJ, prin care i se comunică – „că prin ordonanța cu numărul de mai sus din data de 07.11.2019 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus în temeiul art.339 alin.2 C.p.p., respingerea plângerii”. În al VII-lea și al VIII-lea atașament se află foto-copia adresei „fantomă”, cu imaginarul nr. „2712/C/2019”, emisă de către procurorul general, Licu Dimitrie Bogdan, al P.Î.C.C.J..
  În afară, că nu s-au mai obosit să întocmească presupusa ordonanța din data de 07.11.2019, se mai observă, că grefierul șef a pus, pe niște înscrisuri care la antet au menționat „Cabinet procuror general”, ștampila cu nr. 2, a cabinetului prim-adjunctului procurorului general al P.Î.C.C.J., la fel ca și înscrisurile „fantomă” „nr.2371/C/2019”, a căror foto-copii se află în atașamentele IV-VI.
  2)Neînregistrarea și nedispunerea prin rezoluție, de către procurorul general, Licu Dimitrie Bogdan, al P.Î.C.C.J., a desemnării procurorilor care să efectueze acțiunile de control a două plângeri formulate de către petentă împotriva actelor procurorului general, Enciu Marcel Gabriel, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.
  Și de această dată, după ce petentă a comunicat P.Î.C.C.J. două plângeri împotriva actelor procurorului general, Enciu Marcel Gabriel, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, P.Î.C.C.J. trimite petentei adresa „fantomă”, cu imaginarul nr. „1768/C/2019”, emisă de către procurorul general, Licu Dimitrie Bogdan, al PÎCCJ, prin care i se comunică – „că prin ordonanța cu numărul de mai sus, din data de 05.08.2019, s-a dispus în temeiul dispozițiilor art.326 Cod procedură penală, respingerea, ca nefondată a cererii”. În cel de al IX-lea atașament se află foto-copia adresei „fantomă”, cu imaginarul nr. „1768/C/2019”, emisă de către procurorul general, Licu Dimitrie Bogdan, al P.Î.C.C.J.
  Scriu în completare, că și procurorul Florin Cristinel ŢÎRLEA, care este șeful Serviciului de relaţii cu publicul, registratură, secretariat şi arhivă a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea (Vrancea este un „centru” important al mafiei, de unde se dă comandă magistraților), răspunde la comanda mafiotului amintit mai sus.
  Astfel, o petiție comunicată d-lui procuror Cristian-Mihai Ban, care este membru al Consiliului Superior al Magistraturii, de către petentă pe adresa Consiliului Superior al Magistraturii, nu a fost înmânată domnului procuror. Foto- copie extras petiție din data de 02.07.2019, adresată d-lui procuror Cristian-Mihai Ban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, o atașez în cel al X-lea și al XI-lea.
  Halucinant este, că despre această petiție, adresată d-lui procuror Cristian-Mihai Ban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, care a fost formulată „împotriva: sustragerii și distrugerii plângerilor penale, formulate de subsemnată și adresate Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul P.Î.C.C.J, infracțiune care-i prevăzută de art.259 C.P., a comiterii infracțiunii înșelăciunea, care-i prevăzută de către art.244 C.P., precum și a mai multor abateri disciplinare săvârșite de către mai mulți procurori, atât din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în frunte cu Adina Florea și Gheorghe Stan, fostul procuror șef al secție”, i s-a făcut cunoscut petentei, prin adresa nr.1/14276/2019 a Consiliului Superior al Magistraturii, că a fost transmisă la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție – PÎCCJ. În al XII-lea atașament există foto – copie adresa nr.1/14276/2019 a Consiliului Superior al Magistraturii, emisă de către șef Serviciu de relaţii cu publicul, registratură, secretariat şi arhivă a Consiliului Superior al Magistraturi, (omis procuror) Florin Cristinel ŢÎRLEA.
  Eu mi-am făcut datoria cetățănească. Dumneavoastră vă faceți datoria de jurnalist ?!! Sau, continuați să fiți servili mafiei din România și Republica Moldova, cu filiere în: Ungaria, Germania, Italia, Franța, Olanda, …, Marea Britanie, Canada, USA, sau spre este, în: Ucraina, Rusia, …

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.