Influențe, interese, jocuri de culise. Clanul finilor lui Klaus Iohannis

Influențe, interese, jocuri de culise. Clanul finilor lui Klaus Iohannis

Influențe, interese, jocuri de culise. Clanul finilor lui Klaus Iohannis

by February 19, 2020 0 comments

Famiglia Iohannis și-a extins tentaculele dincolo de Sibiu, obținând poziții importante la nivel național.  Finii președintelui  au devenit foarte activi, la București, după ce Klaus Iohannis a ajuns la Cotroceni. Un caz clasic de folosire de influență, la cel mai înalt nivel,  pentru  promovarea intereselor personale.

Un asemenea exemplu este cel al lui Jurgen Porr, finul lui Iohannis, președinte al FDGR, care ocupă și funcția de director al Spitalului Polisano. Presa a dezvăluit faptul că intenția ministrului Victor Costache de privatizare a sănătății,  nu este străină de favorizarea spitalelor private, care ar putea primi finanțare din bugetul național. Amintim că Victor Costache este în continuare chirurg  al spitalului privat, Polisano, unde operează, în fiecare săptămână. Relația pe traseul Iohannis- Porr – Costache s-a putut dezvolta pe structura unui grup de interese care influențează politicile de sănătate din România.

Doctorul Jurgen Porr prezintă antecedente de conflict de interese, el fiind pus sub acuzare de Agenția Națională de Integritate, pentru incompatibilitate, în anul 2013, când ocupa, simultan, funcția de șef al clinicii interne de la spitalul clinic județean, dar și cea de administrator al unei societăți comerciale, precum și funcția politică de președinte al  FDGR Sibiu. Straniu, Porr a fost dezincriminat, de o instanță de judecată, deși, în cazuri similare, unii doctori au fost condamnați pentru conflict de interese.

Oricum, în jurul spitalului Polisano, s-a dezvoltat, acum câțiva ani, un adevărat caz penal, ce a dus la sinuciderea patronului Ilie Vonca, prieten și sponsor al lui Klaus Iohannis.

Un alt fin al lui Iohannis dă serios din coate pentru a se afirma pe plan național. Acesta este  Marius Vecerdea, antrenorul personal de tenis al ”primei doamne”, Carmen Iohannis, care, blochează, de aproape un an activitatea Federației Române de Tenis, prin numeroase procese deschise conducerii FRT. Ministerul Tineretului și Sporturilor a respins, la începutul acestui an, finanțarea proiectelor sportive ale Federației, pe motiv că numirea lui Ion Țiriac în funcția de președinte, anul trecut, este contestată în instanță. Așa, ministerul face jocurile lui  Vecerdea, prietenul lui Klaus Iohannis și falimentează  acest sport, care ne-a adus mari satisfacții, în ultimii ani. Mai mult, Vercerdea și-a permis să-i jignească, în mod grotesc, pe Ion Țiriac și pe Simona Halep. (https://www.ancheteonline.ro/2019/11/impostorul-de-la-frf-razboiul-antrenorului-lui-carmen-iohannis-cu-legendele-tenisului-romanesc/).

Un alt personaj controversat din cercul de fini ai lui Iohannis este Andreas Huber, finul președintelui, care ocupă funcția de consul onorific al Austriei la Sibiu, din 2011. El este unul dintre liderii locali ai FDGR din 2005, om de afaceri de succes, cu multe contracte pe bani publici. Huber este abonat, în fiecare an, la bugetul Sibiului. Prin intermediul firmei Events for Tourism, finul lui Iohannis organizează, în fiecare an, Târgul de Crăciun. Fără licitație, doar prin încredințare directă. De asemenea, prin aceeași firmă, Huber, tot pe bani publici, pune în scenă o serie de programe culturale, cum ar fi Cibin Fest, un festival de bere.

Este de notorietate și  relația specială pe care Huber o are cu Gerald Schweighofer, managerul controversatei companii austriece învinuite de implicarea în jaful din pădurile românești. Andreas Huber, sas din localitatea Cristian (județul Sibiu), întors în țară după 1990, face parte din grupul lui Iohannis, fiind văzuți împreună la petreceri private, mai ales de Revelion.

Amintim faptul că Iohannis a refuzat, în 2015, să promulge Codul Silvic care punea stavilă defrișărilor pădurilor României, dar aducea prejudicii companiei  Holzindustrie Schweighofer, susținute puternic de finul său.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.