Refuză să participe la ședința de investire. PSD va bloca alegerile anticipate

Refuză să participe la ședința de investire. PSD va bloca alegerile anticipate

Refuză să participe la ședința de investire. PSD va bloca alegerile anticipate

by February 19, 2020 0 comments

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că s-a luat decizia de a se boicota învestirea Guvernului ORBAN II programată pe 24 februarie prin neprezentarea parlamentarilor PSD la ședința. La întâlnirea din biroul lui Ciolacu au participat Paul Stănescu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Niculae Bădălău dar și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Liderii PSD urmează să prezinte rezultatul discuțiilor și în ședința CEX.

Social democrații au decis în ședința CEX să nu participe la ședința din 24 ianuarie. Votul a fost dat în unanimitate.

Potrivit surselor citate, parlamentarii PSD nu vor participa la ședința din 24 februarie și există șanse ca PNL să nu reușească să facă cvorum pentru respingerea Cabinetului Orban II. Liderii PSD se bazează pe faptul că nici parlamenatriii ALDE, UDMR și Pro România nu vor fi prezenți, având promisiuni în acest sens de la cele trei partide.

O altă decizie luată în ședința informală este că ordonanța de urgență privind organziarea alegerilor antiicpate va fi respinsă în integralitatea sa de către Camera Deputaților. De altfel Marcel Ciolacu a declarat înaintea ședinței CEX că PSD va face un proiect de lege prin care va reglementa prevederile legate de Diaspora.

„Domnul Orban, în continuare este în campanie electorală, chiar dacă este demis și minte. Mai mult. PSD, la fel cum a dovedit și când am făcut sesiune extraordinară la solicitarea Președintelui României, am fost provotul de trei zile pentru cei din Diaspora și vom fi la fel. Vom veni cu proiect de lege asumat de către PSD, parte din OUG, tot ceea ce privește Diaspora, îl vom înainta Parlamentului”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, înaintea CEx al PSD de la Parlament.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.