4 lucruri pe care le poți face după vârsta majoratului

4 lucruri pe care le poți face după vârsta majoratului

4 lucruri pe care le poți face după vârsta majoratului

by March 19, 2020 0 comments

Copilăria și adolescența sunt perioade ale vieții în care tot ce îți dorești este să te faci mare. În sensul acesta, ajungi să îți planifici domeniul în care vrei să activezi în viitor, te gândești la tot ce vei putea face fără a mai fi nevoit să ceri voie și la toate distracțiile la care vei avea acces din punct de vedere legal. Desigur, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că fiecare perioadă a vieții are bucuriile ei, iar vârstele mici sunt cele la care vei putea profita de o mulțime de timp liber, prieteni cu nemiluita și grija părinților, care îți oferă tot ce îți trebuie. Totuși, este foarte greu pentru oameni să nu se gândească la viitor și să nu își facă planuri pentru când vor deveni adulți. Iată care sunt cele mai tari 4 lucruri pe care le vei putea face odată ce vei fi împlinit 18 ani! 

1. Poți începe să conduci

Șofatul poate fi o activitate foarte utilă, dar și relaxantă în același timp. Dacă îți place să te plimbi cu mașina și ai vrut mereu să fii și tu cel care se află la volan, în locul tatălui tău sau al mamei tale, trebuie să știi că odată ce ai împlinit vârsta majoratului vei putea să conduci și tu. Este necesar să urmezi cursurile unei școli de șoferi unde, sub îndrumarea unui instructor autorizat, vei învăța bazele șofatului. Trebuie să știi că va fi nevoie să înveți și destul de mult pentru examenul teoretic, însă chestionarele care pot fi rezolvate online și care sunt similare celui pe care îl vei primi la test te vor ajuta foarte mult. 

 

Odată finalizate orele de practică în prezența instructorului, vei susține examenul teoretic și, dacă îl treci, vei fi programat pentru cel practic. Acesta se desfășoară sub supravegherea unui polițist, ale cărui indicații va trebui să le urmezi, iar dacă totul merge bine vei primi la final vestea pe care o aștepți și îți vei putea aștepta permisul de conducere. În cazul în care nu reușești să treci testele, va trebui să le susții din nou, însă cu o pregătire bună și un instructor priceput, nu ar trebui să ai emoții. 

2. Poți bea bere în oraș cu prietenii

Consumul de alcool este interzis minorilor prin lege, astfel că dacă nu ai încă 18 ani, nu ar trebui să poți să bei băuturi de acest fel atunci când ieși în oraș. Chiar dacă mulți dintre comercianți nu respectă cu strictețe legea, ea există cu scopul de a proteja minorii și de a-i ține departe de efectele pe care le poate avea consumul de alcool atunci când nu ai suficientă maturitate pentru a ști când să te oprești. Totuși, odată devenit major, ești considerat suficient de înțelept pentru a controla consumul și vei putea să cumperi alcool la terase și cluburi fără nicio problemă. Nu uita să fii responsabil! 

3. Poți obține credite rapide

Un alt avantaj pe care îl capeți atunci când împlinești 18 ani este acela că poți să contractezi un credit rapid. Ai nevoie doar de buletin, dacă vrei să obții niște bani cu care să îți cumperi un laptop nou sau să le faci un cadou surpriză părinților. Desigur, trebuie să te informezi foarte bine în prealabil cu privire la condițiile de returnare și să te asiguri că vei putea să înapoiezi banii. 

4. Poți călători fără acordul părinților

Atunci când vrei să ieși din țară înainte să împlinești 18 ani, ai nevoie de acordul scris al părinților. Odată devenit major, însă, trebuie să știi că lucrurile se schimbă. Vei putea călători fără să fie necesar ca părinții să treacă prin aceste formalități și te vei putea bucura de sejururi de vis cu prietenii și colegii tăi. 

 

Așadar, împlinirea vârstei de 18 ani va aduce cu sine foarte multe beneficii de care vei putea profita pentru a te distra și pentru a-ți putea duce viața la un nou nivel. 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.