Jaful secolului în Republica Moldova. Bancheri ai Băncii Naționale, săltați de procurori

Jaful secolului în Republica Moldova. Bancheri ai Băncii Naționale, săltați de procurori

Jaful secolului în Republica Moldova. Bancheri ai Băncii Naționale, săltați de procurori

by March 5, 2020 0 comments

Trei persoane, între care un actual şi un fost viceguvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova (BNM), au fost reţinute joi de către procurori, în cazul furtului a 1 miliard de dolari în perioada 2014-2015, caz cunoscut drept “jaful secolului”, scrie presa de la Chișinău.

Joi au avut loc percheziții la Banca Naţională a Republicii Moldova, iar Procuratura generală a anunțat printr-un comunicat de presă că în urma acestora au fost reținute pentru 72 de ore trei persoane: un actual și un fost viceguvernator al instituției bancare și un șef de direcție. În același dosar penal, fostul guvernator al BNM Dorin Drăguţanu a fost pus sub acuzare, urmând să fie soluţionată problema aplicării măsurii preventive.

Ei sunt acuzați de participare la escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

“Măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară”, arată Procuratura în comunicat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.