Marea minciună a amânării ratelor. Tot românii vor pierde, nu băncile

Marea minciună a amânării ratelor. Tot românii vor pierde, nu băncile

Marea minciună a amânării ratelor. Tot românii vor pierde, nu băncile

by March 28, 2020 0 comments

Din blocarea economiei pe timp de coronavirus, ar trebui să piardă toată lumea, respectiv pierderile să fie cât de cât distribuite între actorii economici implicați. Dar lucrurile nu stau așa. Ordonanța cu amânarea ratelor are grijă ca băncile să iasă fără pierderi din criză.

Este ceea susține și fostul ministru al mediului de afaceri, Ștefan Radu Oprea, care observă că într-un moment în care „solidaritatea ar fi fost cel mai bun răspuns” a plăti dobândă la dobândă nu este în nici un caz o soluție:

„Cîțu a ales din nou. Băncile si atât. Sau cel putin asta a priceput el, pentru că sunt bănci cu capital românesc care au ințeles nevoia de sprijinire a celor cu credite și care se află in dificultate din cauza pandemiei de Coronavirus. Covid 19 a atins și economia românească. Cîțu nu le-a făcut un bine nici românilor, nici acestor bănci. Să plătim dobânda la dobândă nu este o soluție.”

„Dobândă la dobândă” înseamnă că, la expirarea intervalului de amânare, cel creditat va plăti o rată calculată după o sumă totală care include și dobânzile acumulate în perioada de amânare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.