Neglijență criminală. Un bărbat a murit de coronavirus. De două ori au refuzat să-l interneze

Neglijență criminală. Un bărbat a murit de coronavirus. De două ori au refuzat să-l interneze

Neglijență criminală. Un bărbat a murit de coronavirus. De două ori au refuzat să-l interneze

by March 26, 2020 0 comments

Bărbatul de 49 de ani care a murit joi din cauza infecției cu noul coronavirus a fost de două ori diagnosticat cu pneumonie acută, prima oară în 20 martie, fără să fie însă internat la niciunul dintre cele două diagnostice. Acesta a fost testat pentru COVID de-abia în 24 martie, după care a fost „lăsat la domiciliu”, după cum precizează Grupul de Comunicare Strategică. Diagnosticul a venit joi, când a și murit.

Decesul bărbatului de 49 de ani din județul Timiș „se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii ale cazului”, a precizat GCS.

Care este cronologia acestui deces, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:

S-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase.  În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută.

În 24 martie starea bărbatului s-a deteriorat și a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu.

A fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spune că acesta nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.