Șovinism de tip medieval. Raduly: Tata mi-a spus să nu mă fac milițian și să nu-mi iau nevastă româncă

Șovinism de tip medieval. Raduly: Tata mi-a spus să nu mă fac milițian și să nu-mi iau nevastă româncă

Șovinism de tip medieval. Raduly: Tata mi-a spus să nu mă fac milițian și să nu-mi iau nevastă româncă

by March 18, 2020 0 comments

Primarul în funcție al orașului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, cunoscut pentru ieșirile sale antiromânești, pe alocuri chiar de-a dreptul șovine, a lovit din nou: “Tata mi-a dat două sfaturi bune și un exemplu de viață. Cele două sfaturi: să nu mă fac milițian și să nu-mi iau nevastă româncă”, a declarat Robert Raduly, potrivit glasul.info.

De-a lungul vremii, primarul orașului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, a oferit public o serie de declarații și afirmații jignitoare sau chiar batjocoritoare la adresa românilor și a statului român, declarații pentru care a și trebuit să răspundă în fața Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Una dintre cele mai recente declarații ale sale, șovine, antiromânești, a reușit să-i oripileze până și pe cei de la MaghiaRomânia care spun că așteaptă ca în acest caz Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării  să se autosesizeze.

Tata mi-a dat două sfaturi bune și un exemplu de viață. Cele două sfaturi: să nu mă fac milițian și să nu-mi iau nevastă româncă”*, a declarat Ráduly Róbert Kálmán, primarul în funcție al orașului Miercurea Ciuc, în dezbaterea pentru alegerea candidatului UDMR. Înțelegem traumele lăsate de organele de represiune comuniste. Însă discriminarea pe criterii etnice este inacceptabilă, nefăcând cinste niciunui politician. Așteptăm Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să se sesizeze în cazul acestei declarații, se pare că e ultima de acest fel a lui Ráduly din funcția de primar”, scrie asociația Echipa MaghiaRomânia

”PS: Un sfat de la Sever, fondatorul MaghiaRomânia: dacă folosești împotriva maghiarilor acestă declarație a unui singur om, ești la fel de șovin ca Ráduly”, mai spus pe facebook cei de la MaghiaRomania

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.