Bătaie de joc! Iohannis știe de ce! Mii de români trimiși la muncă în Germania, infestată de coronavirus.

Bătaie de joc! Iohannis știe de ce! Mii de români trimiși la muncă în Germania, infestată de coronavirus.

Bătaie de joc! Iohannis știe de ce! Mii de români trimiși la muncă în Germania, infestată de coronavirus.

by April 9, 2020 0 comments

Aproximativ 1500 de români se află, în aceste momente, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Aceştia vor ajunge în cursul zilei de astăzi în Germania la munci agricole cu mai multe zboruri de tip charter, special organizate pentru aceştia. Este vorba de aproximativ 13 curse. Nici vorbă de distanțare socială, nici vorbă de protecție față de coronavirus, nici vorbă de măsuri de securitate acolo unde se duc. Sărăcia îi îndeamnă pe români să plece într-o aventură cu final necunoscut. Asta, în timp ce România, blocată în case, are nevoie urgență de forță de muncă în agricultură, pentru a asigura hrană populație. Asta, în timp ce toate țările europene fac eforturi drastice pentru a atenua afectele crizei generate de coronavirus.

De ce Guvernul român a acceptat plecarea românilor la muncă, în plină criză de coronavirus, în mijlocul stării de urgență? Asta, în timp ce președintele Iohannis îi îndemna pe români să stea acasă, că nu este vreme de relaxare a condițiilor de urgență. Cine are interesul să-i trimită pe români în Germania, pentru a salva agricultura acestei țări? Nu este cumva o înțelegere ascunsă la cel mai înalt nivel, între România și Germania? Iohannis este obligat să dea un răspuns. Poate chiar și DNA ar putea desluși acest mister.

Potrivit unui martor, regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

„Organizarea aparține firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă.

Am trimis acolo jandarmi pentru a asigura ordinea publică. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va face verificarea respectării măsurilor care trebuiau luate de organizatori„, a declarat pentru cluju.ro, prefectul Mircea Abrudean.

Iată ce spune și ministrul Sănătății: “În aceast moment nu avem foarte multe informații. Îmi vine greu să cred că Germania acceptă mii de muncitori din România, care este și ea un focar de coronavirus.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.