Sondaj IMAS: PNL în picaj, PSD stagnează, Pro România, vânt la pupă

Sondaj IMAS: PNL în picaj, PSD stagnează, Pro România, vânt la pupă

by April 30, 2020 0 comments

PNL înregistrează cea mai mare scădere în sondaje în luna aprilie ajungând la un procent de 33% în intențiile de vot, cu aproape patru puncte mai puțin decât luna martie, când era cotat cu 36,7%, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM. Scăderea este continuă, începând cu luna ianuarie când PNL avea 47,4%, liberalii pierzând practic în ultimele patru luni nu mai de treisprezece procente în sondaje.

În scădere, potrivit studiului sunt și USR, de la 12,5% în martie, la 10,8% în aprilie, și PLUS, de la de la 6,5% la 5,1%

PSD crește timid, câștigând aproape un procent în opțiunile de vot în aprilie, 24,8%, față de 23,9% în martie. O creștere semnificativă înregistrează însă Pro România, partidul lui Victor Ponta fiind cotat în aprilie cu 8,2%, față de 5,8% în luna precedentă.

UDMR revine peste pragul electoral, cu 5,5% față de 4,5% în martie. ALDE câștigă și ea aproape un procent, având o cotă electorală de 4,4% față de 3,5%, în vreme ce PMP se menține în intențiile de vot la 3,4%, într-o ușoară creștere e față de luna anterioară când avea 3,5%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<