Ce-ai făcut Bobiță?! Amenzile pe vremea stării de urgență sunt neconstituționale

Ce-ai făcut Bobiță?! Amenzile pe vremea stării de urgență sunt neconstituționale

Ce-ai făcut Bobiță?! Amenzile pe vremea stării de urgență sunt neconstituționale

by May 6, 2020 0 comments

Curtea Constituțională a admis parțial miercuri contestația făcută de Avocatul Poporului față de Ordonanța Militară care stabilește amenzi pentru nerespectarea restrictiilor, iar amenzile date ca urmare a nerespectării stării de urgență au fost declarate neconstituționale de către CCR.

Ordonanța militară nu este suficient de previzibilă si nu există criterii clare stabilite de lege care să impună cuantumul amenzilor, ci acestea se stabilesc arbitrar de către forțele de ordine, potrivit judecătorilor CCR. Totuși, amenzile vor fi anulate doar după contestarea în Instanță. ”Instanțele noastre, care și asa sunt foarte aglomerate, s-ar putea trezi cu zeci de mii de procese”, a declarat Renate Weber. Totuși, amenzile vor fi anulate doar după contestarea în Instanță.

Renate Weber a declarat la Digi 24, că dacă așa va arăta decizia, nu este ceea ce aștepta fiindcă Instanțele vor fi foarte aglomerate. ”Instanțele noastre, care și asa sunt foarte aglomerate, s-ar putea trezi cu zeci de mii de procese”, a declarat Renate Weber.

Și Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a declarat la Digi 24, că se aștepta la această decizie deoarece prevederile pentru modul in care se dau amenzile, in special cuantumul acestora, erau neclare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.