Iată 4 job-uri intens criticate care sunt o adevărată mină de aur!

Iată 4 job-uri intens criticate care sunt o adevărată mină de aur!

Iată 4 job-uri intens criticate care sunt o adevărată mină de aur!

by May 26, 2020 0 comments

Deseori se întâmplă ca societatea să te critice pentru deciziile luate. Uneori, nici chiar membrii familiei nu-ți împărtășesc opțiunile. În momentul în care reușești să treci cu bine peste remarcile acide și prejudecățile altora, să-ți vezi de propriul drum și să-ți asumi alegerile, ești mai aproape de succes decât te-ai fi așteptat. Nu căuta aprobarea celorlalți în tot ceea ce faci. Dacă te tentează o anumită slujbă mai bănoasă, dar intens criticată, nu înseamnă că toți cei de lângă tine trebuie să o agreeze. Tot ce poți face este să le explici cu tact cum stau lucrurile și să-i faci să înțeleagă că nu este nimic rău în a lucra ca barista sau crupier într-un cazinou și nici la un studio de videochat.

La polul opus meseriilor mai puțin apreciate în zilele noastre, stau cele mai ciudate slujbe din istoria omenirii, despre care poți afla mai multe din acest articol extrem de interesant.

Iată care sunt 4 dintre cele mai ”bârfite” meserii!

Te-ai fi gândit că, în ziua de azi, mai există slujbe privite cu ochi răi? Se pare că, deși societatea actuală este una modernă, tradiționalul este bine ancorat în mintea unora și face loc cu greu ideilor noi sau schimbărilor. Oare ce părere ar avea cunoscuții tăi dacă ai opta pentru unul dintre job-urile de mai jos?

  1.       Animatoare sau hostess într-un club select – e clar că trebuie să ai o prezență extraordinară ca să fii animatoare/dansatoare sau hostess care întâmpină clienții și are grijă să le asigure tot confortul. Pe lângă aspectul fizic impecabil, talentul cântărește destul de mult la decizia finală de angajare. Da, meseria de animatoare în România este destul de bănoasă, deși controversată. Eforturile sunt pe măsură: sport zilnic, dietă strictă, pentru a arăta perfect și vizite periodice la salon, spa sau solar. Cei care pun semnul egal între animatoare și femeie ușoară ar trebui să scape de prejudecățile care nu-și au locul în societatea modernă de azi.
  2.       Crupier într-un cazinou – încă sunt mulți cei care asociază orice job dintr-un cazinou cu păcatul jocurilor de noroc, deși a fi crupier presupune a avea o minte ageră, carismă, dar și o doză semnificativă de seriozitate. Trebuie să treci prin câteva etape de pregătire înainte de a obține un astfel de post. Avantajele financiare diferă de la un angajator la altul. Pe lângă salariul fix, de luat în seamă sunt și bonusurile destul de consistente.
  3.       Agent de pariuri sportive în acest caz, preconcepțiile sunt similare celor de mai sus. Tot ce ține de pariuri și jocuri de noroc e sortit pieirii, zic unii, în vreme ce persoanele care aleg să activeze în acest domeniu își văd liniștite de treabă, descurcându-se destul de bine, financiar vorbind.
  4.       Model într-un studio de videochat renumit – deși videochat-ul este asociat cu statul în fața camerei și dezbrăcatul pentru clienți, lucrurile sunt total diferite. În primul rând, jobul de model în acest domeniu nu este pentru oricine. Pe lângă atuurile de ordin fizic, trebuie să ai și o fire deschisă, empatică și comunicativă. Salariile fixe, plus comisioanele și bonusurile de performanță, alături de condițiile excelente de lucru din cadrul unui studio premium, atrag din ce în ce mai multe tinere.

Atât timp cât meseria pe care o practici nu aduce prejudicii altor persoane, banii primiți sunt obținuți prin muncă cinstită, iar dările către stat sunt plătite din vreme, nu ai de ce să pleci urechea la vorbele răutăcioase ale lumii, care tot timpul va avea un cui împotriva celor care și-au propus să reușească în viață.

Sursa foto: Shutterstock.com

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.