Privilegii pentru primarii PNL. Prefectura Sibiu înființează, de la sine putere, Zona Metropolitană

Privilegii pentru primarii PNL. Prefectura Sibiu înființează, de la sine putere, Zona Metropolitană

Privilegii pentru primarii PNL. Prefectura Sibiu înființează, de la sine putere, Zona Metropolitană

by May 21, 2020 0 comments

Prefectura Sibiu a înființat ”din pix” Zona Metropolitană Sibiu, printr-o hotărâre locală, eludând prevederile legii 351/2001 prin care erau înființate 22 de zone metropolitane și din care lipsește această unitate administrativă. Cu alte cuvinte, prefectul, de la sine putere, decide înființarea acestei zone metropolitane, deși această autoritate nu o are decât Parlamentul sau Guvernul, printr-un proiect de lege.

Astfel, potrivit hotărârii 23/15.05.2020 a prefecturii, este declarată Zona Metropolitană Sibiu, în urma ședinței extraordinare a Comitetului județean pentru situații de urgență Sibiu. Profitând de situația de alertă, Comitetul de situații de urgență Sibiu își arogă dreptul de a legifera, substituindu-se legislativului. Este vorba, oare de abuz în serviciu?

Din această zonă metropolitană fac parte localitățile Sibiu, Avrig, Cisnădie, Ocna Sibiului, Săliște, Tălmaciu, Cristian, Gura Răului, Orlat, Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Sadu, Rău Sadului, Loamneș, Slimnic, Vupăr, Racovița, Turnu Roșu, Boița. Mai toate comunele, cu primar liberal, întâmplător sau nu!

O decizie a prefectului pe care nu o putem interpreta decât politic, în condițiile în care zonele metropolitane beneficiază de libertatea de mișcare a locuitorilor, în perioada de stare de alertă. Mai ales că după două luni de stare de urgență și ”închiderea” granițelor înspre și către Sibiu, dar și între localității, oamenii au făcut presiuni pentru a se putea mișca liber în jurul Sibiului. Dar problema este că, printr-un articifiu la limita și chiar în afara legii, autoritățile au creat un statut privilegiat pentru localitățile din jurul Sibiului, unde domnesc, majoritar, primarii liberali (Avrig, Cisnădie, Săliște, Tălmaciu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Șelimbăr, Șura Mică, Sadu, Boița).

Mai mult, nu s-a ținut cont de faptul că au fost focare de covid 19 în unele localități care au intrat în această zonă metropolitană, precum Avrig și Cisnădie și reprezintă în continuare un pericol pentru sănătatea oamenilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.