Activitatile lunii iulie: Ce pot face micutii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani

Activitatile lunii iulie: Ce pot face micutii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani

Activitatile lunii iulie: Ce pot face micutii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani

by June 17, 2020 0 comments

Copiii trebuie sa aiba majoritatea timpului ocupat pentru a sta linistiti. Tocmai de aceea, este esential ca, pe timpul vacantei de vara, sa creezi impreuna cu micutul un program de activitati care sa fie respectat ca la carte. In acest fel, obtii siguranta ca prichindelul nu se plictiseste si sta linistit, dar reusesti sa-l ajuti sa devina organizat.

Astfel, inainte de finalizarea gradinitei, trebuie sa-ti faci putin timp liber pentru a pune la cale planul pentru tot parcursul verii. Este esential si indicat ca cel mic sa ia parte la realizarea programului, pentru a veni cu idei si pentru a fi de acord cu toate activitatile gasite.

Iata ce pot face micutii in luna iulie a anului 2020:

  • Mers cu bicicleta

Mersul cu bicicleta poate reprezenta o optiune ideala de activitate pentru micutii de gradinita pe perioada verii. Poti adauga in programul acestuia si aceasta activitate antrenanta, care ii ajuta sa se mentina in forma si sa aiba un stil de viata sanatos. Alege sa mergi cu acesta in parc sau lasa-l sa se plimbe in liniste in curte pe rotile ale acesteia.

  • Jocuri interactive

Copiii adora joaca. De aceea, cateva jocuri interactive pe zi de la Webee nu strica, ba chiar ii pot ajuta sa invete foarte multe lucruri. Spre exemplu, poti adauga in programul de dimineata cateva jocuri din care sa invete culorile, sa faca exercitii de memorie sau sa dobandeasca gandirea matematica. In acest fel, il ajuti sa se dezvolte in mod armonios si distractiv.

  • Somn

Dormitul trebuie sa faca parte din programul copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani. Chiar daca acestia detesta orele de somn, este ideal ca micutii sa doarma 1-2 ore la amiaza, pentru a creste si a se dezvolta in mod corect. Este esential sa-i explici prichindelului cat de important este acest lucru si, cu siguranta, acesta va dori sa doarma macar un pic dupa ora 12:00.

  • Inot

Ce spui de un curs de inot? Daca micutul tau inca nu a invatat sa inoate, inscrie-l la un curs, la care sa invete alaturi de un profesionist saritul in bazin si mai multe tehnici cu ajutorul carora sa se deplaseze in apa. Este un curs care il poate ajuta atat in viitorul apropiat, cat si in cel indepartat, mai ales ca exista o multime de meserii unde aceasta abilitate este obligatorie.

  • Intalniri cu prietenii

Pentru seara, il poti lasa sa mearga la intalnirile cu prietenii. In momentul in care soarele incepe sa nu mai arda, iti poti lasa micutul in fata blocului alaturi de prietenii din cartier sau poti invita vecinii cu aceeasi varsta in curtea ta. Ajuta-l sa socializeze in mod cat mai eficient, sa reuseasca sa se imprieteneasca frumos si sa comunice cu cei din jur. Acest lucru il va ajuta si la maturitate.

In cele din urma, nu exagera cu programul celui mic si intelege de fiecare data cand acesta nu vrea sa faca un anumit lucru. Lasa-l sa decida de mic ceea ce isi doreste sa faca si ce nu, pentru a cunoaste cat de importanta este puterea de decizie.

Sursa foto: Unsplash.com

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.