Află AICI 5 motive pentru care bărbații ar trebui să ia lecții de condus de la femei

Află AICI 5 motive pentru care bărbații ar trebui să ia lecții de condus de la femei

Află AICI 5 motive pentru care bărbații ar trebui să ia lecții de condus de la femei

by June 17, 2020 0 comments

Probabil ai auzit des că femeile și bărbații au aptitudini diferite și că, în timp ce ele se descurcă de minune în bucătărie, ei sunt cei mai buni șoferi. Realitatea este că numeroase teorii referitoare la războiul dintre sexe au fost construite în baza unor stereotipuri împotriva cărora, se știe, este greu să lupți. În ciuda faptului că mai multe studii realizate în ultimii ani afirmă contrariul a ceea ce se crede în mod obișnuit cu privire la aceste diferențe, astfel de mituri reușesc să reziste în timp.

Prin urmare, potrivit unei statistici, femeile care șofează nu sunt nici pe departe atât de neîndemânatice pe cât se crede. Această idee persistă fiindcă, pe de o parte, orgoliul bărbaților asociază capacitatea de a folosi corect pedalele mașinii cu o caracteristică exclusiv masculină și, pe de altă parte, deoarece reprezentantele sexului frumos conduc altfel decât sunt obișnuiți aceștia. Oricât de greu ar părea de crezut, doamnele dau dovadă la volan de numeroase calități demne de apreciat.

5 lucruri pe care bărbații ar trebui să le învețe de la femeile care conduc

  • Empatia

Prin empatie, se înțelege capacitatea de a te pune în locul celuilalt și de a-i respecta punctul de vedere. La femei, această facultate este mult mai dezvoltată. De aceea, sunt mult mai atente la tot ceea ce le înconjoară și, implicit, la restul participanților la trafic. Conform unui studiu realizat în Statele Unite, doar 3 șoferi din 10 opresc pentru a da prioritate pietonilor. Dintre cei 7 care nu acordă precedență, majoritatea sunt bărbați. Acest lucru s-ar putea explica deoarece, pentru mulți dintre ei, drumul pe care îl au de parcurs cu mașina reprezintă o cursă contracronometru care trebuie efectuată în cel mai scurt timp posibil, chiar dacă nu au mereu motiv întemeiat să se grăbească.

  • Intuiția și capacitatea de a anticipa

Se știe deja că femeile au al șaselea simț mult mai dezvoltat, pe care îl aplică cu succes în numeroase contexte din viața de zi cu zi, inclusiv atunci când se află în trafic. Datorită intuiției, acestea pot anticipa mai bine mișcările altor mașini și reușesc să evite unele situații neplăcute. Probabil că ți s-a întâmplat și ție, cel puțin o dată, să observi șoferi care efectuau manevre interzise. Adesea, reprezentantele sexului feminin reușesc să prevadă astfel de cazuri.

  • Practicitatea

Pentru majoritatea femeilor, un autoturism nu reprezintă un motiv de orgoliu, ci un instrument necesar pentru a se deplasa în mod rapid și confortabil, având în vedere că pun preț, în primul rând, pe eficiență și funcționalitate. De exemplu, ele au mai mult interes pentru anvelope all-season și toate acele elemente și accesorii practice, cu ajutorul cărora mașina lor devine un mijloc cât mai comod și la îndemână de a ajunge la destinația dorită.

  • Prudența

Este un fapt dovedit acela că reprezentanții sexului tare aflați la volan dau dovadă de mai puțină precauție. Un purtător de cuvânt al Poliției Române a declarat că, pe parcursul unui an de zile, doar pentru 20.000 de femei s-a aplicat suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, în timp ce, în cazul bărbaților, numărul a fost de 120.000. Astfel, statisticile au dezvăluit că aceștia sunt responsabili de mult mai multe accidente rutiere.

  • Relaxarea și lipsa spiritului competitiv

De cele mai multe ori, pentru bărbați, obținerea permisului de conducere echivalează cu dobândirea unui nou statut. Importanța pe care o acordă acestuia îi determină să fie mult mai concurențiali atunci când șofează, ceea ce îi împinge să aibă, uneori, o atitudine mai agresivă. În schimb, femeile sunt mai relaxate și mai concesive, tocmai datorită faptului că nu percep traficul ca pe o competiție.

În concluzie, numeroase femei dărâmă stereotipurile și demonstrează că nu pun constant în pericol siguranța rutieră, așa cum unii tind să creadă. Evident, această realitate nu neagă în niciun fel abilitățile bărbaților aflați la volan, ci numai arată că deosebirile dintre sexe nu sunt atât de categorice pe cât par la prima vedere.

Sursa foto: unsplash.com

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.