Ești la început de carieră? Află 3 trucuri care îți vor permite să strângi bani pentru vacanța mult dorită!

Ești la început de carieră? Află 3 trucuri care îți vor permite să strângi bani pentru vacanța mult dorită!

Ești la început de carieră? Află 3 trucuri care îți vor permite să strângi bani pentru vacanța mult dorită!

by June 17, 2020 0 comments

Odată ce începi să ai propriile venituri, vei fi tentat să-ți satisfaci diverse capricii, iar la finalul lunii vei descoperi că tot salariul s-a risipit pe mărunțișuri. De aceea, va fi mai greu să-ți permiți să faci cheltuieli considerabile, precum cele pentru o vacanță.

Însă, dacă te organizezi și ai un comportament financiar responsabil, vei putea să-ți faci planuri mai mari și să le transformi în realitate fără eforturi care să te afecteze. În acest articol, vei descoperi cum trebuie să procedezi ca să nu fii nevoit să renunți la aspirațiile tale, chiar dacă abia ai obținut primul job.

Iată 3 trucuri cu ajutorul cărora poți să faci rost de bani pentru vacanță chiar dacă ai o slujbă entry-level:

  1. Cumpără-ți haine puține și accesibile.

Primul impuls pe care îl au toți tinerii aflați la început de carieră este acela de a investi o mare parte din venituri în achiziționarea hainelor. Este de înțeles că sunt preocupați de felul în care arată și doresc să creeze o impresie bună la locul de muncă.

Cu toate acestea, entuziasmul poate duce de multe ori la risipă financiară, ceea ce reprezintă un obstacol în calea evoluției profesionale. Așadar, adoptă o atitudine cumpătată și alege articole accesibile, dar de calitate.

Nu uita că nu toate hainele scumpe sunt și calitative. Caută piese vestimentare și încălțăminte ușor de asortat, precum o pereche de sandale ieftine de damă, care pot fi integrate fără probleme atât într-o ținută casual, cât și într-una elegantă.

  1. Gătește des și ia-ți mâncare la pachet.

O altă tendință rapid adoptată de tinerii care își desfășoară activitatea la birou este să comande prânzul prin serviciile de livrare. Atunci când toată lumea în jurul tău își alege meniul de pe site-urile de profil, este dificil să te abții să nu faci același lucru. Acesta este un comportament foarte ușor de imitat, mai ales când programul de lucru se prelungește până târziu, iar cheful de a găti dispare cu totul.

Totuși, la un calcul simplu, vei observa că o masă comandată este de aproximativ două ori mai scumpă decât una preparată acasă. Așadar, dacă alegi să îți pregătești singur prânzul, poți economisi o sumă considerabilă în fiecare lună.

În plus, în acest fel, vei evita să consumi o serie de substanțe nocive, precum glutamatul de sodiu, des utilizat de către restaurante pentru prepararea mâncării.

  1. Organizează-ți bugetul și redirecționează lunar bani într-un cont de economii.

Deși este o activitate plictisitoare, planificarea bugetului este cea mai bună metodă de a ține cheltuielile în frâu. Cu ajutorul unei imagini de ansamblu asupra veniturilor și a cheltuielilor, vei putea să te concentrezi pe prioritățile și pe planurile în care merită să investești.

Iar trucul ce dă roade constă în depunerea unei sume, chiar în ziua de salariu, în contul de economii. În acest fel, elimini riscul de a cheltui totul până la finalul lunii. Experții recomandă economisirea a 20% din venituri, însă poți alege orice sumă ți se pare adecvată.

În concluzie, vacanța mult dorită este mai aproape decât pare. Tot ce trebuie să faci este să aplici metodele de mai sus și vei observa că economiile tale vor spori în fiecare lună!

Sursa foto: unsplash.com

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.