Profitorii pandemiei. Soția unui om de afaceri reținută pentru afaceri oneroase cu distribuirea de măști

Profitorii pandemiei. Soția unui om de afaceri reținută pentru afaceri oneroase cu distribuirea de măști

Profitorii pandemiei. Soția unui om de afaceri reținută pentru afaceri oneroase cu distribuirea de măști

by June 25, 2020 0 comments

În plină stare de urgență, afaceristul Cătălin Robertino Hideg a folosit ca paravan o bucătăreasă pentru a vinde statului 1,75 milioane de măști la prețuri exorbitante, scrie curentul.ro. De pe urma acestei afaceri, Hideg a încasat 11,3 milioane euro. După ce presa a relatat despre această afacere, Hideg a reușit să plece în Abu Dhabi la bordul unui avion Tarom. Tarom a operat în perioada stării de urgență doar zboruri de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigurau servicii medicale de urgență. Într-un astfel de zbor, Hideg a fost trecut pe lista de echipaj ca tehnician și a reușit astfel să plece în Abu Dhabi, el neavând la acel moment vreo interdicție de a părăsi România. Țara noastră nu are tratat de extrădare cu Emiratele Arabe Unite, însă cazurile sunt tratate individual de judecătorii arabi care adesea nu vor să dea impresia că țara lor devine un magnet pentru criminalitatea economică aducătoare de depozite bancare sau munți de bani lichizi.

Hideg controla firma ROMWINE & COFEE furnizoarea măștilor, al cărei asociat unic în acte este o femeie simplă, bucătăreasa de 57 de ani, Maria Cristian, firmă înființată în urmă cu un an (respectiv în martie 2019), sediul declarat fiind în satul Uzunu (județul Giurgiu), având ca obiect principal de activitate ”cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”.
Aseară soția lui Cătălin Robertino Hideg a fost reținută de procurori și arestată pentru 29 de zile de judecătorii Tribunalului București.

La sfârșitul lunii martie 2020, celebrul procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul Militar București s-a autosesizat din presă în cazul achiziției de măști medicale de la firma din Giurgiu, Romwine&Coffee, și-a verificat competența și, nefiind vorba de militari implicați, a declinat dosarul la DNA.

Numele lui Hideg a apărut și în investigația ”Secureanu”. La acel moment, despre milionarul în cauză, patron al companiei SANIMED, s-a afirmat că ar fi vândut aparatură medicală cu prețuri foarte mari către mai multe spitale din România, printre care ”Malaxa”, Spitalul Județean din Tulcea, Spitalul Clinic ”Dr. Victor Babeș”, Spitalul Municipal “Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș, Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Prof. Dr. Alfred Rusescu și Spitalul Marius Nasta.

Contrar practicii masonice, Hideg a declarat la televizor că este și mason. El a explicat de ce a apelat la o firmă interpusă: „Sunt cel mai mare producător, vând cel mai mult către statul român, dar sunt cel mai sărac patron din România, pentru că nu am încasat niciun leu din ianuarie și februarie de la acest ticălos stat. Și nu am avut bani să îmi plătesc TVA-ul în februarie. L-am plătit parțial și până în martie am reușit să îl plătesc integral. Și nu am putut participa la licitație cu firma mea pentru că nu am avut certificatul fiscal pe zero și în orice licitație publică dacă nu ai această situație ești eliminat din licitație. Atunci am folosit o companie din grupul nostru, mai mică. Este compania directoarei mele de achiziții, de la SANIMED, pentru că avea toate actele în regulă și eu am mers ca ferm susținător, nu este nimic ilegal în chestia asta.

Firma SANIMED a făcut eforturi inimaginabile. Președintele Atalay (n.n președintele Camerei de Comerț Româno-Turce), vă jur s-a pus în genunchi în fața minsitrului Sănătății în cabinet de la Ankara, și a început să plângă, abia l-am putut ridica de acolo. E un om care are și probleme de sănătate și a fost un moment extraordinar de emoționant când i-a spus ministrului Sănătății, vă rog frumos am o comunitate de peste 100.000 de turci în România sunt 36.000 de oameni de afaceri, 16.000 de companii turcești care au nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru că și acești oameni sunt expuși și pot să moară la fel ca românii. Eu am fost atât de impresionat încât mi-au dat lacrimile. Așa am reușit să obținem această aprobare. Dacă am făcut ceva rău, vă rog să faceți ce doriți, dar riscăm să rămânem fără mască în clipa asta. Uitați-vă la medicii din România ce răni au pe față din cauza măștilor de proastă calitate care au venit de prin India, de prin China, de prin cine știe de unde le-o fi adus.

Dacă sunt mason nu îmi este rușine să spun asta. Sunt de 20 de ani și nu îmi este rușine de majoritatea prietenilor pe care i-am făcut acolo. Masonii nu sunt toți oameni răi sau oameni care fac lucruri urâte. Eu știu că acolo zidim, clădim, facem lucruri. Eu am construit și în masonerie m-am perfecționat.Am construit patru fabrici și două institute de cercetări unice în Europa. Cine nu crede poate să vină să vadă la Călugăreni. Dacă nu se renunță la jigniri, o să închid fabrica și să se descurce România cum vrea ea.

Tot Guvernul României, începând de la prim-ministru, până la Ministrul Sănătății sau toți oamenii pe care îi are aparatul de stat au făcut zeci de interpelări în Turcia să le dea marfă sau să îi ajute. Nu le-au dat nimic, la nimeni. Eu am avut noroc. Ar trebui să fiu lăudat, nu înjurat”, a declarat Hideg pentru B1TV în luna martie.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.