S-a pontat la muncă, dar era acasă. Ministrul Sănătății, acuzat de fals în declarații

S-a pontat la muncă, dar era acasă. Ministrul Sănătății, acuzat de fals în declarații

S-a pontat la muncă, dar era acasă. Ministrul Sănătății, acuzat de fals în declarații

by June 2, 2020 0 comments

Actualul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-ar fi pontat ca prezent la minister când era secretar de stat, deşi se afla în autoizolare.  În luna martie, în Ministerul Sănătății s-a identificat un angajat suspect de Covid-19 care a interacționat cu Nelu Tătaru, pe atunci doar secretar de stat. După cum el însuși a declarat într-un interviu pentru Antena 3, reporterilor Sergiu Cora și Sabrina Preda, Tătaru „s-a autoizolat acasă, la apartament, 13 zile”, după care a venit la serviciu și a plecat la Suceava, unde era un focar pandemic.

Mai multe documente consultate de Q Magazine arată însă că Nelu Tătaru s-a pontat în ștatul de plată ilegal, ca și cum ar fi lucrat, în toată această perioadă de autoizolare.

Legal, existau doar două forme privind raporturile de muncă ale actualului ministru al Sănătății cu instituția de la care încasează salariul: fie concediu medical, semnat de medicul de familie, fie Ordin al ministrului Sănătății, la acea vreme Victor Costache, prin care Nelu Tătaru putea îndeplini de acasă anumite atribuții, prevăzute expres în acest ordin.

Costache a declarat pentru Q Magazine că „în data de 13 martie a fost depistat un caz de covid-19 în cadrul personalului din minister. Activitatea desfășurată de acea persoană făcea parte din atribuțiile pe care le coordona dl secretar de stat Tătaru, drept urmare a fost în autoizolare din proprie inițiativă, fiind contact direct.”

În privința raporturilor de muncă, Victor Costache ne-a îndrumat către minister, adăugând că el a părăsit funcția în data de 26 martie, dar a precizat că „NU a semnat niciun Ordin prin care să îi delege atribuții lui Nelu Tătaru, în perioada autoizolării, pentru a lucra de acasă.”

Mai mult, surse judiciare au declarat pentru Q Magazine că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cercetează în aceste zile situația locativă  a patru persoane din conducerea ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, Codrin Lungu, Andrei Baciu și Dragoș Garofil, suspecți de fals.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.