Protecție politică pentru grupuri infracționale? Traficant de droguri, pe listele PNL Timiș, la locale

Protecție politică pentru grupuri infracționale? Traficant de droguri, pe listele PNL Timiș, la locale

Protecție politică pentru grupuri infracționale? Traficant de droguri, pe listele PNL Timiș, la locale

by July 31, 2020 0 comments

O bombă cu efect întârziat a fost detonată, ieri, chiar în curtea PNL Timiș. Un candidat liberal  la alegerile locale din comuna Giera a fost săltat de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Nu pentru simplu consum ci pentru constituire de grup infracțional organizat, rețeaua fiind una transnațională și cu ramificații în diferite județe din țară. Astfel, potrivit unor surse judiciare, drogurile erau aduse din Spania ( o placă turnantă a traficului de droguri din Nordul Africii, care alimentează întreaga Europă) și distribuite, prin ”cărăuși” în zone ”strategice”.  Procurorii au făcut descinderi și în județele Caraș-Severin și Ilfov, poate nu întâmplător, tot fiefuri liberale, unde consumul de droguri era la un nivel foarte mare.

Potrivit anchetatorilor, totul a plecat din Ilfov, unde polițiștii antidrog au aflat că aprovizionarea dealerilor se face din vestul țării.

În urma investigațiilor, ieri a fost realizat  un flagrant, în plină stradă, la Bocșa, scrie pressalert.  Polițiștii de la ”Crimă Organizată” din Ilfov și Timiș au monitorizat ridicarea unui colet care a fost trimis din Spania și în care știau că este cannabis. După ce coletul a fost ridicat de o femeie, agenții au înconjurat mașina suspectei, care, inițial, s-a blocat în mașină și a refuzat să coboare. În colet, ofițerii au descoperit 1,5 kilograme de cannabis.

Din investigații a reieșit că femeia care a ridicat pachetul era doar o ”săgeată”, destinatarul real fiind Ionuț Marius Ciornenchi, nimeni altul decât candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei timișene Giera. În baza mandatelor de percheziție emise de un judecător, polițiștii au descins la trei adrese, inclusiv la locuința acestuia din Giera.

Conform surselor citate, a mai fost descoperit încă o jumătate de kilogram de cannabis. Ciornenchi și soția sa, cât și femeia care a ridicat coletul venit din Spania au fost reținuți și urmează să fie duși pentru audieri la DIICOT București.

Potrivit unor surse locale, suspectul Ciornenchi ar fi lucrat mai mulți ani în Spania și s-ar fi întors în țară acum 4 ani. Se pare că rețeaua infracțională de trafic de droguri funcționa în România de ceva ani, fiind sub monitorizarea procurorilor DIICOT. Rețeaua ar fi fost constituită de Ciornenchi, după ce s-a întors în țară, el fiind alimentat, permanent, cu droguri de ”camarazii” lui din Spania.

Interesant este faptul că inculpatul Ciornenchi a fost lansat, cu puțin timp în urmă, total inopinant, în cursa pentru primăria comunei Giera. Altcineva trebuia să ocupe acest loc. Dar, la  lansarea lui au fost prezenți mai toți liderii PNL Timiș, fiind lăudat ca un om al locului, de ispravă.

Poate nu întâmplător, tot în curtea PNL Timiș au apărut și alte scandaluri legate de traficul de droguri și conexiuni cu lumea interlopă. De exemplu, procurorii DIICOT Timișoara și ofițerii de la antidrog au reușit, în octombrie 2019, să destructureze o puternică rețea de trafic de cocaină din vestul țării. Printre cei arestați au fost și celebrii interlopi Lucian Boncu și Alin Huc, zis Oiță, cei doi fiind prieteni ai lui Ioan Nasleu, consilierul personal și de încredere al primarului liberal, Nicolae Robu, potrivit pressalert.ro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.