TOP 3 motive pentru care NU trebuie să renunți la chirie în anul 2020

TOP 3 motive pentru care NU trebuie să renunți la chirie în anul 2020

TOP 3 motive pentru care NU trebuie să renunți la chirie în anul 2020

by July 10, 2020 0 comments

Mulți oameni nu reușesc să se hotărască dacă pentru ei este mai bine să stea cu chirie sau să își cumpere o locuință proprie. Această dilemă va exista și în continuare, mai ales în contextul actual.

Dacă, pentru a-ți lua o casă sau un apartament, ai destule motive întemeiate, în cazul în care stai cu chirie și vrei să schimbi locația, nu prea ai de unde alege. Deși mulți cred că, dacă locuiești în altă parte decât în casa ta, dai dovadă de imaturitate, lucrurile nu stau chiar așa.

Iată de ce NU trebuie să renunți la chirie anul acesta!

În condițiile actuale ale pandemiei, atât proprietarii, cât și dezvoltatorii imobiliari speculează destul de mult piața și, în timp ce prețurile apartamentelor au scăzut cu câteva procente, cele ale caselor au crescut semnificativ, iar acesta ar fi un prim semnal de alarmă în cazul în care aveai de gând să renunți la statutul de chiriaș.

 

Străinii preferă să stea cu chirie în loc să își cumpere locuințe.

Dacă ești genul de persoană care își dorește un stil de viață occidental, cu siguranță ai aflat până acum că străinii preferă să stea cu chirie în loc să aibă propriile locuințe. Astfel, aceștia își permit să călătorească și chiar să economisească mai mult în comparație cu românii, așa că de ce să nu urmezi un exemplu care în alte țări funcționează de ani de zile?

Având în vedere că și piața imobiliară din România a evoluat și există posibilitatea să închiriezi diverse tipuri de locuințe pe termen lung, parcă nu prea are rost să te arunci să cumperi un apartament care nu îți place, dar care este singura variantă pe care ți-o permiți.

Nu îți cumpăra o locuință dacă nu îți permiți.

Se poate să îți dorești să ai propria locuință, însă, atunci când nu îți permiți, cel mai bine este să aștepți. Dacă îți imaginezi că, așa cum plătești o chirie, poți achita și o rată la bancă, ar fi bine să te mai gândești.

Principalul motiv ar fi îndatorarea pe o perioadă lungă de timp, iar dacă o chirie este mai previzibilă din punct de vedere financiar, nu același lucru poți spune despre relația cu banca față de care te vei îndatora pe cel puțin 10 ani, dacă dai și un avans.

Sistemul românesc de creditare este strict.

În comparație cu alte țări, creditele bancare din România au dobânzi destul de mari. În plus, dacă ai mai avut probleme cu ratele și înainte de a-ți cumpăra o locuință, se poate ca împrumutul pentru casă să nu îți fie acordat, având în vedere condițiile stricte impuse de instituțiile financiare românești.

Te poți orienta, în schimb, spre un credit fără verificare în biroul de credit, cu ajutorul căruia vei reuși să investești în ceva mult mai util, cum ar fi cursurile de specializare, care, pe viitor, îți vor permite să îți cumperi locuința mult visată fără a face compromisuri.

Anul 2020 nu este unul tocmai predictibil, de aceea nu este timpul să faci schimbări majore, mai ales dacă este vorba despre credite pe termen lung. Chiar dacă prețurile apartamentelor par să fie mai mici, există voci care spun ca acestea ar putea scădea și mai mult în funcție de evoluția pandemiei, așa că ar fi indicat să mai amâni astfel de planuri pentru o perioadă.

Sursa foto: Pixabay.com

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<