A început dansul pentru Primăria Generală. Provocarea lui Băsescu pentru Nicușor Dan

A început dansul pentru Primăria Generală. Provocarea lui Băsescu pentru Nicușor Dan

A început dansul pentru Primăria Generală. Provocarea lui Băsescu pentru Nicușor Dan

by August 17, 2020 0 comments

Traian Băsescu i-a propus lui Nicușor Dan, în direct la GÂNDUL LIVE, un tandem de tipul „primar-viceprimar”. De asemenea, Băsescu a declarat că lui Eugen Tomac, liderul PMP, i s-au propus trei posturi de ministru pentru partid, la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban. Cât despre scandalul PETROV, Băsescu a spus că nu are nicio legătură cu PMB și că nu recunoaște acuzațiile CNSAS.

„Cred că și-au făcut o socoteală greșită, au mizat pe slăbiciunea mea, pe care eu nu o am, aceea de a înfrunta o realitate dificilă. Au pus PMP într-o oarecare dificultate, refuzând să accepte alianța în ultima clipă, ceea ce ne-a obligat să ne reorientăm și să participe la alegeri.

La ultima discuție dintre dl. Tomac și Ludovic Orban, după refuzul de a participa PMP la alianța PNL-USR, i s-a propus dl. Tomac să primească 2-3 posturi de ministru. Nu știu ce semnal a fost către PMP, dacă a fost cumva vreo idee că îi convingem să se facă miniștrii în loc să candideze la PMB, a fost o socoteală greșită.

Noi aveam o problemă cu alianța, nu s-a putut face, candidăm singuri și asta e, ne ducem steagul cu mărul pe el.

Ce trebuiau să cedeze? Pentru că discuțiile de 6 luni erau, că vom participa într-o mare alianță de dreapta. La București, PMP a obținut mereu 8-10 procente. Dacă au ajuns la concluzia că se pot lipsi, a fost socoteala lor.

I-am prevenit că astfel de socoteli nu se potrivesc. Vot la partid egal vot la persoană, nu iese același rezultat. Iar Nicușor e matematician, sunt convins că le-a spus lucrul ăsta.

Cred că e greu să continuăm să mai speculăm. PMP are candidat, candidează singur și Dumnezeu cu noi.

Trebuiau să se gândească. Noi nu am mai avut variantă. Era o singură variantă: să nu mai participăm la alegerile locale de la Capitală. Când acesta este rolul unui partid.

Sunt convins că sunt candidații avantajați și dezavantajați de candidatura mea, dar asta deja nu ne mai interesează. Cât timp am fost obligați să candidăm singuri, nu împărțim responsabilitatea candidaturii cu nimeni, nu dăm socoteală nimănui, ar fi dincolo de orice limită a lipsei de eleganță.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.