Băsescu, forțat să candideze. Alianță doar între PNL și USR-PLUS, la București

Băsescu, forțat să candideze. Alianță doar între PNL și USR-PLUS, la București

Băsescu, forțat să candideze. Alianță doar între PNL și USR-PLUS, la București

by August 1, 2020 0 comments

Liberalii se reunesc sâmbătă, de la ora 9.00, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, pentru a valida candidaţii la alegerile locale, din 27 septembrie, inclusiv pentru prrimăriile de sector. De la ora 10.00 va fi şi o întrunire a Biroului Naţional al USR pentru a aproba candidaturile la locale.

În urma negocierilor liderilor celor două partide, USR ar urma să primească sectoarele 1 şi 2, PLUS – Sectorul 4, iar PNL va avea candidaţi la primăriile sectoarele 3, 5 şi 6, au declarat surse politice, informează News.ro.

Ca urmare a acestor decizii, PMP a fost scos din ecuație, astfel că Traian Băsescu va intra în cursă și va candida la Primăria Capitalei.

Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru, conform surselor citate.

Sursele politice au adăugat, pentru News.ro, că PNL îl are candidat pe Cristian Băcanu pentru Primăria Sectorului 5, iar Ciprian Ciucu va fi candidatul pentru Primăria Sectorului 6.

„Am discutat mai multe subiecte. În primul rând am luat decizia de convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţă pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă fiecare filială judeţeană are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile din judeţul respectiv. BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ”, a anunţat luni Ludovic Orban.

El a explicat că BPN va valida toate candidaturile inclusiv pentru cele şase judeţe unde încă mai sunt în desfăşurare discuţii, precum şi pentru sectoarele Capitalei.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, într-un interviu acordat luni la Adevărul Live, în legătură cu negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban privind posibile candidaturi comune la primăriile de sector, că a solicitat să fie luaţi în calcul candidaţi integrii, care nu au legătură cu PSD. El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2.

În ceea ce priveşte primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatură a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

Între timp, Dan Croitoru a anuţat pe Facebook că se retrage din cursa pentru obţinerea unei candidaturi din partea PNL la Primăria Sectorului 5, deşi are inclusiv sprijinul liderului PNL Sector 5 Cristian Băcanu.

Reamintim că Nicuşor Dan este candidatul unic al Dreptei pentru Primăria General a Capitalei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.