Candidați, unul și unul, în fieful lui Robu. Un șpăgar vrea la Primăria din Lugoj

Candidați, unul și unul, în fieful lui Robu. Un șpăgar vrea la Primăria din Lugoj

Candidați, unul și unul, în fieful lui Robu. Un șpăgar vrea la Primăria din Lugoj

by August 12, 2020 0 comments

Politica timișoreană se arată a fi una foarte pestriță, parcă după chipul și asemănarea edilului Nicolae Robu. Peisajul politic s-a umplut de candidați, unul și unul, aleși parcă pe sprânceană. Ne-a atras atenția, în mod deosebit, după relatările trimise de cetățeni, pe adresa redacției, un personaj din PNL, candidat la Primăria orașului Lugoj, care a dat șpagă, acum câțiva ani unui consilier al primarului Capitalei, din acea vremea, Sorin Oprescu, dar a scăpat de pușcărie pentru că l-a dat în gât pe cel pe care l-a mituit.

Este vorba despre Alexandru Claudiu Buciu, șef PNL Lugoj, care este acuzat de mai mulți cetățeni că ar fi trăit, ca om de afaceri, din șpagă ( fapt, de altfel, demonstrat, în parte, de procurorii DNA).

Dar el este cunoscut și ca un individ conflictual chiar în propriul partid, el executând, fără milă, vechi liberali, din generația anilor 90, el fiind un ”new entry” în PNL.

Acum câțiva ani, Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu,  era condamnat la cinci ani de pușcărie, cumulat din două dosarele penale pentru luare de mită și  trafic de influență. Potrivit procurorilor DNA, Wigler a primit 225.000 euro de la omul de afaceri  lugojean, Alexandru Buicu, personajul nostru din acestă poveste.

”În perioada iunie 2012-mai 2015, Solomon Wigler a pretins suma de 230.000 de euro de la Alexandru Claudiu Buciu, administrator la BMC Invest SRL Lugoj, şi a primit de la acesta 204.000 euro, în schimbul intervenţiei sale în vederea aprobării în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a unor autorizaţii pentru construirea a trei supermarketuri în Capitală.

În timpul anchetei, Solomon Wigler a declarat că l-a cunoscut în anul 2012 pe Alexandru Buciu, despre care ştia că lucrează la o firmă cu acţionariat german, ce are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară şi se ocupa cu achiziţia de terenuri şi construirea magazinelor pentru Kaufland. În cursul anului 2012, Buciu a venit la el în birou şi i-a spus că de foarte mult timp aşteaptă o rezoluţie la o documentaţie depusă pentru un PUZ, în vederea edificării unui magazin Kaufland în B-dul Bucureştii Noi. În acest context, Solomon Wigler a verificat şi a constatat că documentaţia respectivă a primit toatele avizele necesare în vederea aprobării, după care a discutat cu un consilier din cadrul CGMB, pentru a susţine proiectul în Consiliul General.

Potrivit înţelegerii pe care am avut-o, tot în perioada respectivă, Buciu Alexandru a revenit şi i-am transmis în ce condiţii poate fi aprobată documentaţia PUZ. Mai exact, i-am spus că pentru a sensibiliza consilierii, aceştia pretind suma de 50.000 euro. Acesta a fost de acord cu cererea mea şi, la o dată ulterioară, mi-a adus suma de 50.000 euro. La rândul meu, am remis suma de bani consilierului contactat. Tot în perioada respectivă, Buciu Alexandru a venit în biroul meu şi mi-a pus un plic în dulap, constatând ulterior că în plicul respectiv era suma de 50.000 euro”, a mai spus Wigler.

Din descrierea în detaliu a acestui caz, rezolvă faptul că omul de afaceri Buciu este un om descurcăreț, din categoria băieților deștepți care consideră că totul se rezolvă cu bani. Mituirea administrației publice  face parte dintr-un ”modus operandi” pentru rezolvarea tuturor problemelor birocratice.

Mai mult, din informațiile furnizate de cititorii noștri și apoi verificate, firma lui Buciu,  SC BMC INVEST SRL din Lugoj, str T Vladimirescu nr 73, avea, în 2014, cifra de afaceri de 1.557.358 lei, iar angajați…zero. No comment!

Reacțiile oamenilor, mai ales de pe pagina de facebook, ”Lugoj, orașul meu”,  sunt foarte dure la adresa candidatului PNL: ”Domnule Buciu! Insist, lasă-ne. Noi nu te votăm. Nici noi și nici majoritatea lugojenilor, dar tu din Germania, pe facebook sau din avion, în mașină și din mașină în avion, nu ai de unde să știi lucrul ăsta”.

”După ce profesezi ani de zile aceeași “meserie” de șpăgar, te alegi cu câteva defecte profesionale! Să alegi un primar care singurul lui job in viață a fost de intermediary, adică să primească, să dea șpagă, să manipuleze, să tragă sforile și să facă trafic de influență la greu, e ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Adică îi dai pe mâini bugetul orașului ca să-și acopere bubele și problemele personale ce nu i-au ieșit în afacere până acum”

”Domnule Alexandru Claudiu Buciu,dvs.pozaţi într-un om de mare caracter şi cu principii.Vorbiţi mieros şi linguşiţi pe oricine până vă atingeţi scopul.Apoi îi “executaţi” pe toţi. Aşa aţi făcut cu italianul care a avut încredere să vă lase să cumpăraţi terenuri, după care i-aţi furat zeci de hectare în valoare de sute de mii de euro.Cei care au stat cu dvs .la masă când l-aţi ţepuit pe bietul Lino mai trăiesc, spre deosebire de el şi au început să vorbească.Aşa aţi făcut şi cu Martinescu,care v-a ajutat şi v-a angajat la primărie,iar dvs.l-aţi răsplătit cu plângeri penale şi articole defăimătoare în presă.Şi pe necăjitul ăla care a luat asupra lui fapta penală când v-au agăţat băieţii cu epoleţi în dosarul cu licenţele date pe bani şi care a făcut puşcărie în locul dvs.Şi fostul prim-procuror mai trăieşte şi vorbeşte.L-aţi executat şi pe Ambrus,care v-a ajutat,dar şi pe Francisc Boldea,care v-a ajutat şi apoi i-aţi făcut plângeri penale şi i-aţi trimis DNA-ul la primărie.Aşa veţi face în curând şi cu colegii din PNL şi cu cei din USR si PMP,fiindcă aveţi nevoie de ajutorul lor doar ca să ajungeţi primar.Credeţi că Dumnezeu vă mai îngădui mult să faceţi rău celor care v-au ajutat şi va ajuta şi pe care acum îi linguşiţi şi îi minţiţi,pentru că mai apoi să îi trădaţi?Nici pe Iuda nu l-a iertat si pe vremea aia nu existau sekuristi,traficanţi de influenţa si spăgari!”.

Sunt acuzații extreme de grave aduse de lugojeni, care îl cunosc foarte bine pe candidatul PNL. Sunt acuzații venite din partea apropiaților lui Buciu, care au fost păcăliți în afaceri, înșelați în așteptări, în condițiile în care acesta se afișa a fi un ” om de caracter și cu principii”.

Un episod urât din viața organizației PNL Timiș, oferit de același Buciu  este și prigonirea consilierului general, Adrian Ștef, care a fost dat afară din partid pe motiv că firma sa ar fi încheiat un contract cu o directie din cadrul Primăriei Lugoj.

“Sunt membru PNL din 1992, Vice-Președintele Organizației Lugoj al Partidului Național Liberal, consilier județean din partea PNL Lugoj. Am aderat ca membru al PNL imediat după revoluție, în februarie 1992 din convingere. După peste 27 de ani de activitate, ca membru PNL, sunt fidel țelurilor și ideologiei partidului, care pentru mine este o a doua familie. Am sprijinit și încurajat întotdeauna tinerii membrii de partid, pe care i-am îndrumat la nevoie, dar sunt dezamăgit de un tânăr pe care l-am sprijinit, după candidatura sa de acum 4 ani la Primăria Municipiulului Lugoj, de Președintele organizației, dl. Buciu Alexandru-Claudiu și calea pe care o urmează”, a declarat Ștef.

Din păcate, la PNL Timiș nu prea funcționează comisia de etică și morală. Niici nu este de așteptat, de vreme ce chiar șeful cel mare, Nicolae Robu a fost trimis în judecată pentru  retrocedări  controversate de imobile  din centrul orașului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.