De campanie, mizeria se ascunde sub preș! Orașul Băicoi înconjurat de munți de gunoaie. Infecția de pe DN1

De campanie, mizeria se ascunde sub preș! Orașul Băicoi înconjurat de munți de gunoaie. Infecția de pe DN1

De campanie, mizeria se ascunde sub preș! Orașul Băicoi înconjurat de munți de gunoaie. Infecția de pe DN1

by August 31, 2020 0 comments

Primarul din Boicoi ascunde mizeria sub preș. La propriu! După ce aruncă gunoaiele în râpele din apropierea DN 1, pe terenul Bisericii Călătorului,  mașini de pământ astupă toate deșeurile menajare, resturi animaliere, moloz, peturi, haine sau fiare vechi. În același timp, deșeurile orașului mai sunt depozitate pe locul fostului adăpost de căini, la marginea orașului, ce lasă mirosurile pestilențiale să acopere toată zona.

Primarul Marius Ioan Constantin a fost  protejat, din sferele înalte, guvernamentale. Deaia, din 2017 își face de cap și a infestat aerul curat al Băicoiului. Orășelul din Prahova este înconjurat de munți de gunoaie. Grațiela Gavrielescu, lider ALDE, protectoarea  lui Constantin  a condus Ministerul Mediului, ani de zile. După ce dna ex ministru ALDE a trecut la partidul lui Dan Voiculescu, PPU-SL,  și domnul primar a migrat în barca acestui partid.

Pentru că ne-am aflat în zonă, pe DN 1, la Biserica Călătorului, în urma unui pont primit de la unele surse locale, privind bătaia de joc la adresa mediului înconjurător, am fost martori la descărcarea unui tractor de gunoaie, aparținând primăriei și apoi la astuparea acestora cu pământ adus de camioane de la o bază din Băicoi, a Petrom.

În urma unei discuții telefonice cu o sursă de la Primărie, am aflat că nu există niciun contract încheiat cu o firmă pentru acoperirea gunoaielor de pe DN 1. Așa cum este ilegală depozitarea gunoaielor pe DN 1, și astuparea acestora cu pământ nu are avizele necesare. Totul, la mica ciupeală, primarul,  împreună cu o firmă din Bacău. O mână spală pe alta!

Trist este fapul că terenul contaminat cu deșeurile din Băicoi, aparține unei biserici de pe Drumul Național 1, pe ruta Ploiești – Brașov, în dreptul orășelului Băicoi,  unde slujbele se țin cu mâna la nas, pentru a nu mai simți damful emanat de mizeria din râpele din apropiere. Oare ce gândesc autoritățile locale? Asta înseamnă reciclarea deșeurilor?

Este doar o chestiune de campanie electorală. Mizerie trebuie astupată. Că așa se face acoperirea mizeriei, în ultima perioadă, cu ocazia scrutinului electoral din 27 septembrie.

În același timp, o altă groapă de gunoi improvizată se află în partea cealaltă a orașului, unde a funcționat, o perioadă de timp, un adăpost pentru câini, care a fost desființat.  Surse locale ne-au declarat că acolo s-au cărat materiale de construcție din clădirile Petrom dezafectate, materiale care sunt sortate și refolosite de apropiații primarului la ridicarea unor hale sau magazii. Acst lucru în timp ce asociațiile de protecție a animalelor se zbat să-și recupereze adăpostul și unde ar putea trăi mii de patrupede.

Munți de gunoaie au fost aruncate direct în câmp, fără nicio jenă. Penibil este că există un avertisment așezat pe un panou în care se spune că aruncarea gunoiului înseamnă contravenție și se pedepsește cu amendă. Pus chiar de primărie! O bătaie de joc la adresa locuitorilor din Băicoi.

Imaginile pot spune mai mult decât cuvintele:

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.