PRM-ul din PSD Argeș. Cât de urât miros afacerile cu gunoi, pe bani publici

PRM-ul din PSD Argeș.  Cât de urât miros afacerile cu gunoi, pe bani publici

PRM-ul din PSD Argeș. Cât de urât miros afacerile cu gunoi, pe bani publici

by August 1, 2020 0 comments

PRM nu a murit în Argeș, ci s-a reinventat în PSD. Partidul decedatului Vadim Tudor își trăiește gloria în fostul partid al pușcăriașului Dragnea. Liderul suprem,Ion Mânzînă și-a blindat pozițiile în social-democrația argeșeană cu rude și prieteni proveniți din același partid. Atunci când a evadat la PSD, Mînzînă și-a luat întreaga garnitura din PRM. Astfel, mai toți apropiații lui Mînzînă au fost plasați în poziții cheie din instituțiile locale.Finul lui, Gabriel Moiceanu este directorul general de la ADI Servsal Argeș, Adrian Bughiu( fost șef la tineret PRM), a ajuns subprefect, pe filiera ALDE,  iar Daniel Florea( fost șef PRM Pitești), consilier local.

Noua garnitură a PSD Argeș s-a reorientat și în privința agoniselilor financiare. Nu mai căpușează banul public, precum a funcționat gruparea infracțională Nicolaescu- Pendiuc, ci și-au trecut toate veniturile, foarte mari, de altfel, în salariile încasate de la stat, din poziția de reprezentanți ai instituțiilor din județ. Mai mult, aceștia au ajuns să controleze județul, concurând la noua poziție de baron local.

Un asemenea caz îl reprezintă Gabriel Moiceanu, finul lui Ion Mînzînă, care, din funcția pe care o ocupă de  director general la ADI Servsal Argeș, se dorește a fi mic satrap de județ. Avîndu-l în spate pe Mînzînă, vicepreședinte al Consiliului Județean, Moiceanu încearcă să-i aibe la mână pe toți primarii din Argeș, forțându-i să încheie cu ADI Servisal,  contracte de ridicare a gunoiului. Prevalându-se de prevederile impuse de Uniunea Europeană referitoare la managementul deșeurilor, conducerea ADI Servsal le bagă pe gât primarilor prețuri foarte mari, care nu pot fi acoperite decât din banii comunităților locale, unele foarte sărace. De aceea, multe primării au refuzat oferta ADI Servisal, încercând să se descurce singure.

Un exemplu în acest sens îl constituie chiar Primăria Pitești care a apelat la un serviciu propriu de gestionare a deșeurilor, aflat în subordinea consiliului local. De aici a și apărut scandalul, compania județeană condusă de Moiceanu dând în judecată Primăria Pitești. Astfel, ADI Servsal încearcă să forțeze,  prin abuz de putere, administrația locală a reședinței de județ,  să încheie un contract păgubos pentru piteșteni.

Potrivit presei locale, Consiliul Local Pitești a desemnat, anul acesta,  SC Salubritate 2000 SA drept operator pentru deșeuri al orașului și a introdus taxa de salubritate. Acest fapt a declanșat un adevărat război în PSD: gruparea lui Pendiuc, reprezentată de primarul Cornel Ionică și șeful PSD Pitești, Cristian Gentea, au intrat în conflict cu gruparea lui Mînzînă, susținătoarea companiei ADI Servsal. S-a ajuns astfel ca compania condusă de Moiceanu să dea în judecată Primăria Pitești și să ceară daune de milioane de euro. Războiul e pe bani și pe influență administrativă și politică. În spatele războiului mai există o miză: groapa de gunoi de la Albota, controlată de omul de afaceri, Gheorghe Văsâi, prietenul lui Mînzînă și unde se rulează sume cu multe zerouri.

Ziariștii din Argeș susțin că decizia luată de Primăria Pitești era normală, în condițiile în care societatea consiliului local vine cu o taxa de salubritate mult mai mică decât cea impusă de ADI Servsal. Această decizie de a ieși din subordinea ADI Servsal a fost luată și de alte primării din Argeș, cum ar fi Bradu și Mioveni, din același motiv: impunerea unui preț prea mare cetățenilor (se pare că unul dintre mai mari din țară), pentru ridicarea gunoiului și gestionarea deșeurilor.

O revoltă asemănătoare împotriva prețurilor enorme practicate de ADI Servsal s-a înregistrat și în comuna Băiculești, unde presa locală a semnalat intenția acestei localități de a-și înființa o societate proprie de salubritate și de a sparge monopului creat de ADI Servsal.

Marea zbatere a șefului de la ADI Servsal pentru monopolul managementului deșeurilor din județ nu a fost pe buzunarul gol. Gabriel Moiceanu, pus în funcție de finul lui, a beneficiat permanent de venituri exagerate, ținând cont de salariile bugetare. Potrivit presei locale, acesta ajunsese în 2014 să încaseze o indemnizație mai mare decât a președintelui țării: peste 70 de milioane de lei vechi. Acum, în vremurile noastre, câștigă peste 2000 de euro/lunar. Mai mult, pe modelul rudei sale de la CJ, Moiceanu este dublu plătit din bugetul contribuabililor: șef la ADI Servsal și predinte al CA la Regia de administrare a Domeniului Public și Privat al județului Argeș.

Grupul PRM din PSD Argeș și-a menținut aproape foștii prieteni din partidul lui Vadim și grație acestor relașii speciale de la București a și reușit să acapareze filiala de partid. Astfel, îi găsim pe cei doi membrii marcanți, Mînzînă și Moiceanu la nunta de anul trecut a Olguței Vasilescu cu Claudiu Manda. Precizăm că fără sprijinul neprecupețit venit din partea Olguței, Mînzînă nu reușea să ajungă președintele PSD Argeș.

Citește și AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.