Drept la replică din partea primarului din Băicoi

Drept la replică din partea primarului din Băicoi

Drept la replică din partea primarului din Băicoi

by September 6, 2020 0 comments

Referitor la articolul „De campanie, mizeria se ascunde sub preș! Orașul Băicoi înconjurat de munți de gunoaie. Infecția de pe DN1”, publicat în data de 31 august 2020”, vă solicit să publicați următorul drept la replică:

1. Groapa din spatele Bisericii Călătorului în care au fost aruncate deșeuri menajere s-a format în urmă cu circa 15 ani, pe un teren privat, prin exploatarea agregatelor minerale.

2. Groapa a fost umplută cu deșeuri în mandatele fostului primar Ciprian Stătescu, actualul președinte al PNL Băicoi.

3. După preluarea mandatului de primar, am solicitat proprietarului terenului ecologizarea zonei. După cum bine știți, administrația locală nu are temei legal să investească în ecologizarea unui teren privat. În urma discuțiilor cu Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, proprietarul terenului, preotul Daniel Iarca, decedat între timp, ne-a informat asupra modalității găsite împreună cu specialiștii de rezolvare a problemei, respectiv de acoperire cu un strat de pământ de cel puțin un metru. Preotul Daniel Iarca ne-a informat asupra soluțiilor punctuale găsite pentru acoperirea cu pământ a gropii: a permis depozitarea de pământ și resturi din construcții de la Primăria Bănești, de resturi de beton de la societatea Pieta și de resturi de pământ de la OMV Petrom. Primăria Orașului Băicoi nu a fost înștiințată de autoritățile de mediu asupra altei decizii luate în privința acestui depozit de deșeuri neconforme. În funcție de ceea ce vor dispune autoritățile competente, Primăria Orașului Băicoi va continua să acorde tot sprijinul pentru rezolvarea problemei moștenite de la fostul primar Ciprian Stătescu.

4. Afirmați că, „în urma unui pont primit de la unele surse locale”, v-ați deplasat în zonă. În imaginea a patra care însoțește articolul este dezvăluită identitatea sursei locale, nimeni altul decât președintele PNL Băicoi, ex-primarul Ciprian Stătescu.

P.S. Aici, suntem nevoiți să precizăm că ziarul nostru a fost sesizat de mai multe persoane care au dorit să ne arate ce se întâmplă în zonă, mulți oameni nemulțumiți, fără să le cunoaștem identitatea,  iar în poze au apărut mai multe persoane, nu doar cea menționată de dumneavoastră.

5. Articolul pare a fi scris la comanda domnului ex-primar Ciprian Stătescu, condamnat penal, din moment ce regăsim pasaje precum:

P.S. Cele spuse de dumneavoastră par a fi calomnie, niște acuze fără acoperire

a) „Deaia, din 2017 își face de cap” – eu nu am făcut decât să respect legea și să îmi exercit mandatul de primar, respectând dispozițiile legii. Pentru domnul Stătescu, sigur că îmi fac de cap, deoarece am scăpat orașul de conducerea sa toxică.

P.S. Nu cunosc dedesubturile politicii locale, intenția noastră a fost doar de a prezenta situația de mediu, catastrofală, care nemulțumește populația orașului Băicoi.

b) „a infestat aerul curat al Băicoiului” – dimpotrivă, am realizat nenumărate demersuri pentru corectarea problemelor de poluare create de fostul primar Ciprian Stătescu. Doresc să informez cetățenii că domnul președinte al PNL Băicoi a semnat în două rânduri, în anii 2012 și 2015, autorizațiile de construire pentru SC Vitalia Salubritate Prahova SRL, în ciuda protestelor cetățenilor din Țintea, care au reclamat poluarea produsă. În calitate de primar, am realizat numeroase demersuri pentru rezolvarea problemei poluării din zona Țintea, ultima veste bună venind în data de 13 august 2020, când Tribunalul Prahova a dat dreptate Primăriei Băicoi în procesul cu SC Vitalia Salubritate Prahova SRL.

c) „am fost martori la descărcarea unui tractor de gunoaie, aparținând primăriei” – Primăria nu a depozitat niciodată deșeuri neconforme în acea zonă. Dacă prin martor înțelegeți „Ciprian Stătescu”, să știți că martorul dumneavoastră nu are nicio credibilitate.

6. În privința terenului din zona fostului adăpost pentru câini, acolo sunt depozitate doar resturi vegetale care, după uscare, sunt tocate cu tocătorul achiziționat recent. Vă invit la Primăria Orașului Băicoi, oricând doriți, să vedeți câți bani a îngropat fostul primar Ciprian Stătescu în adăpostul pentru câini și cum Primăria Orașului Băicoi, în mandatul meu de primar a rezolvat problema câinilor fără stăpân cu un cost de circa 10 ori mai mic.

P.S. Imaginile prezentate cred că sunt ilustrative și justitifările aduse în dreptul la replică nu credem că pot fi credibile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.