Un vot irosit. Primarul orașului Băicoi candidează degeaba

Un vot irosit. Primarul orașului Băicoi candidează degeaba

Un vot irosit. Primarul orașului Băicoi candidează degeaba

by September 17, 2020 0 comments

Un vot dat pentru primarul orașul Boicoi la scrutinul din 27 septembrie este un vot irosit. În maxim un an de zile instanța va confirma starea de incompatibilitate constatată de ANI pentru Marius Constantin și va fi nevoie de un nou scrutin. Din păcate legile alegerilor locale sunt foarte rigide și nu țin cont de realitatea de pe teren. Astfel, avem cazuri în care primari, aflați în arest preventiv, fără o conadmnare definitivă, au avut dreptul să candideze.

De aceea, și în speța de față, legea îi dă dreptul candidatului Constantin să meargă în această competiție, deși starea lui juridică este incertă. În condițiile în care Marius Constantin ar primi condamnare definitivă, și este foarte probabil să se întâmple așa ceva ( ținând cont de jurisprudența existentă), iar acesta ar fi ales primar, imediat prefectul  semnează ordinul de suspendare din funcție. Și atunci, Primăria se va afla într-o stare interimară, total nepotrivită pentru cetățenii orașului.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce îl privește pe primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, aflat în prezent la primul mandat.

Potrivit raportului întocmit de către inspectorii de integritate, primarul din Băicoi ar fi exercitat simultan, în perioada 21 noiembrie 2016 – 27 iunie 2017, atribuțiile de primar și funcția de consilier local, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 (forma în vigoare până la data de 10 iunie 2017).

Este vorba despre perioada în care Marius Constantin a preluat funcția de primar interimar al orașului Băicoi, după ce fostul edil, Ciprian Stătescu, și-a pierdut mandatul după condamnarea definitivă în instanță pentru conflict de interese.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.