IGSU: Aproape 1.200 de cazuri la care a intervenit SMURD, în ultimele 24 de ore

IGSU: Aproape 1.200 de cazuri la care a intervenit SMURD, în ultimele 24 de ore

IGSU: Aproape 1.200 de cazuri la care a intervenit SMURD, în ultimele 24 de ore

by October 28, 2020 0 comments

Aproape 1.200 de cazuri gestionate de SMURD au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, iar echipajele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din ţară au fost solicitate să intervină la 26 de misiuni de stingere a incendiilor.

“Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga ţară, cele mai multe misiuni fiind desfăşurate în zona Bucureşti-Ilfov, precum şi în judeţele Vrancea şi Arad. Echipajele ISU au fost solicitate să acţioneze la 26 misiuni de stingere a incendiilor, două misiuni de descarcerare, precum şi 225 misiuni pentru deblocare-salvare şi protecţie a comunităţilor”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), transmis miercuri AGERPRES.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise patru mesaje de avertizare a populaţiei din judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, şi Sălaj, prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi recomandări pentru respectarea regulilor de distanţare şi igienă.

“În continuare, pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel naţional rămân sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi”, arată sursa citată. AGERPRES

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.