Tehnologia și modul în care va influența distracția de acasă în viitor
by webeditor October 15, 2020 0 commentsAflă cum se schimbă viitorul distracției prin intermediul tehnologiei. Descoperă care sunt tehnologiile care deschid noi orizonturi pentru distracție.
Realitatea virtuală, conținutul media interactiv, realitatea augmentativă, cazinouri blockchain (accesează https://cazinoro.com/ pentru mai multe detalii), muzee IOT și concerte acasă – viitorul devine realitate grație noile tehnologii informaționale. Conceptul de distracție din viitor presupune interacțiune la purtător, locuințe inteligente care relaționează cu persoanele care locuiesc și folosirea mediului online pentru tot ceea ce ține de muzică, jocuri și concerte. Internetul de mare putere, bazat pe conexiuni 5G propulsează distracția pe noi culmi în întreagalume. Oare distracția o să fie mai provocatoare în viitor decât este în prezent?
Interacțiune totală în condiții de siguranță maxime
Viitorul omenirii se bazează pe propagarea internetului că modalitate de interacțiune la nivel global. În 2020, conform https://www.internetworldstats.com/stats.htm, Asia (50,3%) ocupă primul loc în privința utilizării internetului, Europa (15,9%) și Africa (11,5%) situându-se pe următoarele locuri. Oamenii comunica mai mult în 2020 prin intermediul tehnologiei, care le permite să fie aproape unul de celălalt chiar dacă sunt situați la distanțe uriașe. Astăzi este posibil să te distrezi cu un prieten care se află în celălalt capăt al lumii, iar în viitor, nivelul de interacțiune va fi și mai bun.
Dispozitivele bazate pe tehnologia realității virtuale vor deveni din ce în ce mai prezente în viața noastră (în 2018, un procent de 34% dintre oameni știau despre această tehnologie, 8% știau foarte bine ce presupune această tehnologie și 5% o utilizau). Până în 2024 se așteaptă ca numărul dispozitivelor aflate pe piață să atingă valoarea de 76, milioane de unități. De la utilizarea tehnologiei VR în centrele de distracție specializate și până la folosirea acesteia acasă nu mai este decât un pas – ieftinirea dispozitivelor (55% dintre oameni le consideră prea scumpe în acest moment).
Implementarea tehnologiilor inteligente facă posibilă astăzi crearea de animații faciale doar pe baza inflexiunilor vocii unei persoane. Mâine, această tehnică AI le va oferi celor aflați în căutarea unei modalități de distracție noi forme de interacțiune de la distanță prin crearea de conținut animat acasă și transmiterea lui în întreaga lume prin intermediul platformelor specializate, precum Youtube. Tehnologia avansată face posibilă și crearea de conținut audio, așa cum este cazul Alexa de la Amazon, care permite înglobarea mai multor mostre muzicale într-o creație originală.
Platformele de socializare vor implementa tehnologia AR (realitate augmentativă), iar ecranele PC-urilor, laptopurilor, mobilelor și tabletelor vor fi înlocuite cu ochelari și lentile de contact inteligente. Nivelul de interacțiune în materie de jocuri va fi maxim, primul pas în acest sens fiind reprezentat de aplicația Pokemon Go. Distracția digitală în materie de jocuri de noroc se va schimba într-un mod fundamental, cu cazinouri în care plata se va face cu monede digitale, camere live private și jocuri care se adaptează jucătorului.
Vizitezi lumea de acasă și te joci în universuri digitale creație proprie!
În materie de interacțiune culturală, muzeele IOT (Internet of Things) sunt din ce în ce mai prezente. Având în vedere nesiguranța sanitară în viitor, oamenii din întreaga lume vor putea obține acces virtual în multe locații care pot deveni inaccesibile în următorii ani. Aplicațiile special create în acest sens vor aduce muzeele acasă, așa că oamenii vor efectua tururi speciale fără să fie prezenți fizic în acele locații. Jocurile video se vor schimba complet, variantele multiplayer online și lumile virtuale fiind următorul punct pe harta distracției viitorului.
Dezvoltatorii de jocuri au lansat aplicații care le permit utilizatorilor să contribuie la crearea unor astfel de lumi, așa cum este Chimaera sau Fortnite. Tehnologia blockchain va permite efectuarea de tranzacții instant, fără riscuri, dar și crearea unor lumi virtuale în care nu va mai fi nevoie de servere pentru stocarea datelor. Camerele 3D vor aduce oamenilor concertele trupelor și cântăreților favoriți direct în sufrageria de acasă, în timp ce căștile VR vor fi înlocuite cu dispozitive minuscule, ce vor oferi o perspectivă la 360 de grade fără egal.
Viitorul sună interesant, iar distracția de acasă va reprezenta cea mai bună alternativă pentru relaxare pentru un număr din ce în ce mai mare de oameni. Mai ales că nivelul de interacțiune cu ceilalți va fi maxim, iar senzațiile experimentate, de neegalat!
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.