3 riscuri la care te expui când porți încălțăminte de slabă calitate

3 riscuri la care te expui când porți încălțăminte de slabă calitate

3 riscuri la care te expui când porți încălțăminte de slabă calitate

by November 25, 2020 0 comments

Încălțămintea pe care o purtăm este menită să se potrivească garderobei adoptate, dar și personalității proprii. Suntem tentați să alegem pantofi care nu sunt comozi, doar pentru că arată bine sau pentru că se potrivesc unei ținute. Facem asta deși știm că au calitate îndoielnică, iar acest lucru ne-ar putea afecta. De câte ori, însă, ne gândim la faptul că purtând încălțăminte de slabă calitate ne expunem unor riscuri imense în privința sănătății și a stării de bine? Dacă vrei să afli care sunt pericolele nevăzute ale lipsei de calitate a articolelor de încălțăminte, iată care sunt acestea.

Deformarea picioarelor

Pare greu de crezut că purtând pantofi de calitate slabă vei ajunge să îți deteriorezi forma picioarelor.  În realitate, însă, ar trebui să acorzi mai multă atenție unui raport calitate / pret decent, întrucât, chiar și o simplă purtare a unor pantofi slabi calitativ îți poate afecta picioarele.

Practic, încălțările de slabă calitate au dezavantajul că nu susțin piciorul, din niciun punct de vedere. O talpă instabilă, calitatea slabă a pielii sintetice, forma incorectă a pantofului sau chiar mărimile care nu corespund contribuie la o stare masivă de disconfort. Neavând spațiu să miști degetele, vei ajunge să le strângi și să le sufoci în pantofi. Acest lucru se va reflecta asupra felului în care mergi, deoarece picioarele trebuie să poată suporta greutatea noastră și nu să facă eforturi în plus.

Dacă te strâng pantofii, circulația la nivelul picioarelor se face cu dificultate, iar tălpile tale vor resimți acest lucru. Iar, în timp, vei sesiza că pot apărea chiar și varice.

În cazul în care talpa este prea subțire, iar pantofii au tocul înalt, toate șocurile mecanice din timpul mersului se vor resimți la nivelul oaselor tarsiene, metatarsiene,  și chiar a falangelor. Bolta piciorului poate fi afectată, în mod iremediabil, dacă o supunem unor traume din cauza pantofilor nepotriviți. Afecțiunea cea mai comună are și un nume: neurinomul Morton. Aceasta se manifestă sub forma unui nodul care se formează pe un nerv, din cauza sugrumării și lovirii repetate a acestuia în timpul mersului. De cele mai multe ori, cauza este încălțămintea slabă, din punct de vedere calitativ.

Deformarea mersului

Felul în care mergi este puternic afectat de încălțămintea pe care o porți. Ai observat, vreodată, că te simți mai liberă în teniși sau papuci decât într-o pereche de pantofi stiletto? Dar, ai remarcat că mersul ți se schimbă în funcție de încălțămintea pe care o porți?  Acest lucru se datorează foarte mult felului în care se simte piciorul în interiorul pantofului. Dacă te strânge, vei face eforturi mari să mergi. Dacă pantoful e prea larg sau are cusături care te jenează, vei încerca să eviți aceste probleme, iar tot acest efort se va răsfrânge asupra felului în care mergi.

Probleme cu coloana vertebrală

Aparent fără legătură, coloana transmite, de fapt, picioarelor încărcarea venită din greutatea proprie a corpului, plus altele, punctuale. În încercarea de a păstra o postură corectă în pantofii care te jenează, vei face eforturi mari la nivel de coloană. Aceasta se poate deforma în timp, iar procesul de refacere necesită recuperare medicală, deloc plăcută și chiar costisitoare.

Alegerea articolelor de încălțăminte nu trebuie să aibă în vedere doar caracteristicile de preț și nici principiul care spune că „merge și așa”. Doar că „Nu merge“, pentru că, în realitate, corpul tău are de suferit. Prin urmare, cea mai bună alegere pentru sănătatea picioarelor tale este să alegi încălțăminte de calitate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.