A luat, din nou foc, România. Zece morți în noul ”Colectiv” de la Piatra Neamț

A luat, din nou foc, România. Zece morți în noul ”Colectiv” de la Piatra Neamț

A luat, din nou foc, România. Zece morți în noul ”Colectiv” de la Piatra Neamț

by November 15, 2020 0 comments

Zece pacienți bolnavi de Covid-19 au murit sâmbătă seara în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, iar alte șapte persoane, printre care și medicul de gardă, au fost răniți grav. Șase răniți au fost duși sâmbătă noapte la Spitalul modular din Lețcani, în timp ce medicul care a suferit arsuri grave în timp ce încerca să-și salveze pacienții este în drum spre un spital din Belgia cu un avion al armatei.

Prefectul George Lazăr a acuzat că secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost mutată sâmbătă, ”fără niciun aviz”, fiind ”un fel de hei-rup al celor de la spital”.

”Secția de terapie intensivă a fost mutată ieri de la etajul 3 la etajul 2 fără să existe nici măcar o notificare la Direcția de Sănătate Publică”, a spus Lazăr într-o intervenție la Digi 24.

”Este clar că acolo au fost lucruri care nu sunt în regulă”, a declarat acesta, adăugând că era obligatorie informarea DSP.

Acesta a spus că la etajul 2 s-au făcut de curând, în ultimele 2-3 zile, lucrări în regie proprie pentru mări capacitatea.

”Acele circuite speciale trebuiau obligatoriu verificate și avizate de DSP (…) A fost un fel de hei-rup al celor de la spital”, a afirmat prefectul de Neamț, adăugând că lucrările, în mod normal, trebuiau să aibă în spate avize și documente solide.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.