Iată de ce sistemul sanitar este la pământ! Directoarea unui spital din Iași, condamnată pentru luare de mită

Iată de ce sistemul sanitar este la pământ! Directoarea unui spital din Iași, condamnată pentru luare de mită

Iată de ce sistemul sanitar este la pământ! Directoarea unui spital din Iași, condamnată pentru luare de mită

by November 20, 2020 0 comments

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a fost condamnată vineri la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzată că, alături de soțul său, tot medic, a primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, pentru a-i promova examenele, scrie Hotnews.ro.  Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Iași și este definitivă. Carmen Dorobăț este în prim-plan de la debutul pandemiei de COVID-19 în România, intrând zilnic la posturile de televiziune pentru a vorbi despre situația cazurilor de coronavirus.

Contactată de jurnaliști, Dorobăț nu a vrut să facă precizări legate de o eventuală demisia a sa de la conducerea spitalului. În schimb, a transmis o scrurtă declarație: “Am luat act de de decizia justiției, sigur, cu tristețe Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”.

Și Gheorghe Dorobăţ, medic și el, a fost condamnat în acest dosar la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, decizia pronunțată în prima instanță fiind menținută de Curtea de Apel Iași. De asemenea, instanța a dispus și o serie de interdicții pentru soțul lui Carmen Dorobăț, între care să nu ocupe funcții publice.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Iaşi i-au trimis în judecată, în martie 2015, pe managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ şi pe soţul acesteia, Gheorghe Dorobăţ, după ce aceştia ar fi luat mită câte o sută de euro de la 124 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară. Carmen Dorobăţ a fost acuzată de luare de mită în formă continuată şi complicitate la luare de mită, în timp ce soţul acesteia, Gheorghe Dorobăţ, era acuzat de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în lunile iunie – iulie 2014, Carmen Dorobăţ ar fi primit, în mod direct, suma de 5.700 de euro de la 57 de studenţi din anul II de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi.

La rândul său, Gheorghe Dorobăţ, în calitate de şef al Catedrei de anestezie generală de la UMF Iaşi şi şef al secţiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu” din Iaşi, ar fi primit, în perioada 6-30 ianuarie, suma de 6.700 de euro de la 67 de studenţi de anul III de la Facultatea de Medicină Dentară.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.