Război pe față. Pelerinajul de Sfântul Andrei, boicotat din toate părțile

Război pe față. Pelerinajul de Sfântul Andrei, boicotat din toate părțile

Război pe față. Pelerinajul de Sfântul Andrei, boicotat din toate părțile

by November 30, 2020 0 comments

Slujba de la Peștera Sfântului Andrei din Județul Constanța nu poate fi transmisă LIVE așa cum a fost în fiecare an. Organizatorii și credincioșii cred că au a ”face” cu un bruiaj profesionist pentru ca evenimentul să rămână unul strict local. Totul în condițiile în care în ultimele zile a existat o adevărată campanie a autorităților centrale și locale prin care cetățenii erau îndemnați să nu meargă la marea sărbătoare creștină pe motiv că există un risc puternic de infectare cu coronavirus. De partea sa, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut apel la credincioși să vină și la instituțiile de forță să permită prezenta pelerinilor pentru că totul a fost aranjat astfel încât riscul de infectare să fie inexistent.

Surse la fața locului susțin că slujba este în plină desfășurare și la ea sunt prezenți credincioși din Localitatea Corvin, unde se află Peștera Sfântului Andrei, dar și din ale părți ale județului și țării, chiar dacă în număr mai mic, dar au venit. Filtrele în număr mare instituite de Poliție și Jandarmerie sunt destul de laxe pentru că au permis ordin să nu ”fie cu scandal” și cei care totuși și-au luat inima în dinți și au mers acolo sunt verificați, dar nu și împiedicați să participe la marea sărbătoare.

Potrivit surselor noastre relaxarea de care dau dovadă instituțiile de forță, în contrast total cu amenințările din ultimele zile, are rațiuni strict electorale și există posibilitatea ca toți care trec prin filtru să primească ulterior amenzi pentru curajul de a participa.

„Au venit jandarmii, acolo la peșteră, au verificat fluxurile, cum vor merge, mâine, închinătorii, astăzi au fost puțini, pentru că tradiția este ca pelerinii să vină chiar de ziua Sfântului Andrei, dar mâine cred că se vor aduna ceva oameni. există marcaje unde să stea credincioșii, există fluxuri, există îndemnul, pe care l-am făcut și astăzi, pentru ca oamenii să respecte regulile sanitare și cred că mâine va fi o sărbătoare împlinită pentru cei ce vor veni la peșteră. Mă adresez Poliției și Jandarmeriei, să aibă înțelegere și să nu întoarcă pe nimeni, pentru că suntem legați în fața Sfântului Andrei, pentru că se respectă toate normele de protecție sanitară pentru ca nmeni să nu se îmbolnăvească, dimpotrivă, eu cred că cei care vor veni acolo vor deveni mai sănătoși, pentru că acolo este loc de vindecare, pentru că Sfântul Andrei nu ne-a părăsit, Sfântul Andrei este încă în comuniune cu noi, deci trebuie să fim și noi recunoscători”, a declarat înaltpresfințitul Todosie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<